Янтра Габрово се замисля за цел efbet Лига

7 Dni Sport26.08.2023
Янтра Габрово - Левски Лом

Среща на високо ниво ще определи амбициите на Янтра. Габровци започнаха силно сезона във Втора лига и това логично отключи въпроси относно възможността за атака на челните места и промоция за елита. В последния кръг възпитаниците на Вили Вуцов нанесоха първа загуба на лидера Септември Сф (3:2) и излязоха втори, на две точки от него.

„Ръководството е коректно към нас и вече аз ще съм човекът, който ще иска среща. Да не се надуят балоните, че ще правим чудеса, а да видим накъде отиваме и хората да имат информация. Отборът има потенциал и всички трябва да са наясно какво правим“, коментира Вуцов.

Засега финансово нещата при габровци са стабилни, игрово – също. Ако се вземе решение за атака на Първа лига през зимата ще се мисли за по-сериозна селекция и започване на работа по стадиона. Най-вече проект за изгрждане на осветление, ако клубът има такива амбиции, за да може при влизане в елита отборът да домакинства на „Христо Ботев“.

За последно Янтра игра в А група през сезон 1993/94, когато обаче отборът бе изваден за подкуп.

Така 30 години по-късно в Габрово отново покълва зрънцето надежда за най-високото ниво на футбола у нас. Мисия, която Велислав Вуцов би приел, а защо не и изпълнил. До тогава обаче има още много вода да изтече, но началото на сезона е обещаващо. В неделя предстои тежко гостуване на Добруджа, който първоначално бе считан за един от фаворитите, но забоксува още на старта и смени треньора.

Автор: „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ