България навакса 25 точки, но преклони глава пред Украйна след продължения

баскетбол - Иван Алипиев

Мъжкият национален отбор на България по баскетбол допусна поражение на старта на олимпийския предквалификационен турнир в Истанбул. Селекцията на Росен Барчовски отстъпи пред Украйна със 71:80 (10:27, 19:13, 19:15, 20:13, 3:12) след продължение в “Синан Ердем Доум” в Истанбул. “Лъвовете” наваксаха 25-точково изоставане в хода на мача и дори бяха близо да го спечелят още в редовното време при 68:66, но украинците успяха да вкарат двубоя в продължение с последната си атака, а в допълнителните пет минути бяха по-свежи и записаха ценния успех.

По този начин Украйна оглавява временно група „C“ на турнира с баланс от 1-0, докато България остава на втора позиция с 0-1. Другите два отбора в групата са Турция и Исландия, които играят един срещу друг по-късно днес. Утре от 20:45 часа българско време пък националите ни също ще се изправят срещу турците във втория си мач.

Кошмарният старт бе това, което попречи на България да надиграе своя съперник тази вечер. Баскетболистите на Барчовски не бяха на себе си в първите 13-14 минути игра, в които допуснаха серия от 35:10 в полза на Украйна. След това обаче трикольорите вдигнаха нивото на концентрация и свикнаха с обстановката, като постепенно съкращаваха своето изоставане. Така се стигна до последните секунди от редовното време, когато Алекс Симеонов донесе първа преднина на България в мача при 68:66 със страхотна тройка. Вячеслав Кравцов обаче изравни резултата в последния възможен момент, като дори можеше да реши нещата още тогава, ако бе вкарал наказателния си удар.

Павлин Иванов бе над всички за България с 18 точки, 5 борби и 5 асистенции. Брандън Йънг дебютира силно с 16 точки и 8 асистенции, Алекс Симеонов прибави 12 точки и 5 борби, а Константин Костадинов се отличи с 11 точки и 7 овладени топки.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ