Треньор от Евролигата поема Рилски спортист

баскетбол - Левски Лукойл - Рилски спортист

Отборът на Рилски спортист ще бъде воден от сръбски наставник през следващия сезон. Новият треньор на самоковци се казва Младен Манойлович, който ще замести Людмил Хаджисотиров начело на клуба.

През миналия сезон 41-годишният специалист бе помощник-треньор на Душко Иванович в Цървена звезда, а преди това е бил в щаба и на Зенит, който също се състезаваше в Евролигата. Между 2020-а и 2022-ра Манойлович е старши треньор на женския руски отбор Чеваката.

С Манойлович в щаба си през миналата година Цървена звезда завърши на десетото място в крайното класиране на Евролигата, записвайки баланс от 17 победи и 17 загуби. “Звездашите” постигнаха успехи на местна територия, ставайки шампиони на Сърбия и носители на Купата на страната. Отборът обаче не успя да завоюва титлата в Адриатическата лига, тъй като допусна поражение от големия си враг Партизан на финала.

Така Манойлович ще се опита да донесе на Рилецо първа титла от българското първенство в историята на клуба – нещо, което убягваше на отбора през последните три сезона въпреки доминацията му в редовната фаза. През 2021-ва и 2022-ра тимът се задоволи със сребърните медали, докато през миналия сезон остана на четвъртото място.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ