Само в 7DS: 100 бона месечно ли? Ето каква заплата предложи Лудогорец на Неделев!

Ботев03_2

Перлата на Ботев Пд и най-добър футболист в родния шампионат през миналия сезон – Тодор Неделев, е трансферна цел на Лудогорец от доста време насам. Щедростта на Кирил Домусчиев към звездите в отбора му е пословична, като някои играчи, особено чужденците прибират огромни заплати за стандартите на България. Съвсем наскоро дори и коментаторите на Диема Спорт пуснаха мухата, че разградчани изкушават Неделев с уникална заплата. Според лансираната от тях версия на Тошко е предложена баснословното възнаграждение  от 100 000 лева месечно.

7DniSport.bg обаче узна, че тези цифри са далеч от истината. Затова ще разкрием нашите данни за предложението на родния хегемон към звездата на Ботев Пд. Офертата на Лудогорец към Неделев де юре е почти еднаква със заплатата, която на Неделев му оставаше чисто в Майнц 05, научи 7DniSport.bg. Според запознати от Разград отдавна са готови с 3-годишен договор с халфа и на националния отбор на България. По наша информация шампионите планират да осигурят на Тошко общо около 500 000 евро за този период. Идеята на Лудогорец не е непозната – Неделев получава определена заплата през първата година от евентуалния си контракт с орлите, а всяка следващата година ще има известно увеличение на възнаграждението му.

Грубите сметки показват, че по време на евентуалния си престой на „Лудогорец Арена“ Неделев ще получава заплата от порядъка на 12 000 – 15 000 евро. Именно тази сума оставаше чисто на 25-годишния халф като футболист на германския Майнц 05. По договор брутната заплата на Тошко при немските врабчета бе 37 000 евро. В Германия обаче данъците за огромни, като варират около 50%. Към тях като се прибавят и всички други разходи като застраховки и т.н реално след тяхното приспадане за Неделев са оставали около 15 000 евро. Така от Лудогорец явно са решили да му предложат приблизително същиту условия като в Майнц 05.

Неделев обаче вече на няколко пъти отхвърли варианта да премине в Лудогорец, защото предпочита да заиграе в чужбина, ако се стигне до нова раздяла с любимия му Ботев Пд. Техничарят от Белозем на два пъти направи сериозни жертви само и само, за да се върне под наем при канарчетата, съгласявайки се немците да му свалят заплатата с 30-40%. Не е тайна, че докато се подвизаваше като преотстъпен на Коматево около 80% от месечното му възнаграждение се осигуряваше от Майнц 05.

До затварянето на трансферния прозорец има още време. Интерес към Неделев от чужбина не липсва, но според запознати от Лудогорец е твърде вероятно да направят последен финален опит да го привлекат в оставащото време за покупко-продажби. Националът засега отбиваше офанзивата от Разград. Ако в крайна сметка Неделев се озове в Лудогорец, то той за пореден път ще се превърне в спасителя на Ботев Пд, защото парите от трансфера му ще подсигурят бюджета и финансовата стабилност на клуба.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ