Берое привлече четвърти чужденец

7

Американецът Конър Франкамп става четвъртият чуждестранен баскетболист в състава на Берое за предстоящия сезон. Гардът е роден на 16 юли 1995 г. в град Уичита-Канзас.

През последните 3 години Конър Франкамп е неизменна част от отбора на „Wichita state“, който участва в националната колежанска лига на САЩ(NCAA). През последния сезон гардът записва 31 двубоя, в които на игрището прекарва средно по 23,9 мин. За това време Конър отбелязва средно по 10,6 точки на мач и 2,26 асистенции.

В кариерата си 23-годишният американски гард е бил част още и от отбора на Канзас, а през 2011 и 2012 е селектиран в младежкия национален отбор на САЩ до 16 и до 17г. С националната гарнитура става и световен шампион през 2012г..

За сезон 2016/2017 Конър Франкамп е отличен с наградата „Най-изявен баскетболист“ на National Collegiate Athletic Association(NCAA)

„БК Берое желае успех на Конър Франкамп и вярва, че с него тимът на Любомир Минчев ще постигне високите си цели в предстоящия сезон“, добавиха от клуба.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ