Сейхас: Преди да дойда в България бях чувал само за Лудогорец

7 Dni Sport29.07.2023
Пирин Благоевград - Берое,

Полузащитникът на Берое Тиаго Сейхас заяви в интервю за Balondominado, че никой не е очаквал отборът да започне с две победи в първенството. Той също така каза, че всички в тима остават здраво стъпили на земята.

„Берое е много добра възможност за мен. В интерес на истината в отбора има много аржентинци и това улеснява процеса на адаптация не само за мен, а за всички. В отбора има много латиноамериканци. Говорим испански и не ни е толкова трудно, че сме далече от родината

Истината е, че никой в клуба не очакваше да започнем с две победи. На практика ние сме изцяло нов отбор. Нещата се случват много бързо.

Намираме се в много добър момент. Чувствам се добре. Щастлив съм, че президентът ми гласува доверие и ме взе в Берое.

Не съм все още на 100% готов, не съм в най-добрата ми форма, но най-важното в момента е, че давам всичко от себе си, раздавам се на 100%.

Футболистите, които са пример за мен във футбола са Хуан Рикелме и Гаго. Играчи, на които винаги съм се опитвал да подражавам.

Преди да дойда в България не знаех много за футболното първенство. Бях чувал само за Лудогорец. Нямах идея за футбола в България. Тук футболът е много по-физически. Играе се добър футбол. Запознавам се постепенно с отборите.

За мен това е много добър шанс. На практика за всички момчета от отбора това е страхотна възможност.

Мечтите са безплатни. В момента оставаме здраво стъпили на земята. Важното е да побеждаваме и да печелим точки. Никога не трябва да губим представа за действителността. Разбира се, че искаме да се представим много силно и да се класираме възможно най-напред. Сега трябва да запазим спокойствие и концентрация. Мога да уверя всички, че ще се борим до последния момент, за да се класираме възможно най-напред в първенството“, отговори Сейхас на въпрос дали мечтае да играе с Берое в европейските клубни турнири.

„До този момент имахме един домакински мач, в който имахме много голяма подкрепа от страна на нашите фенове. Феновете са страхотни и не спират да ни подкрепят през целия мач. Много ми харесва настроението, което създават.“

„Густаво Араголаса ни е треньор. Той е в същата ситуация. Навлиза много бързо в нещата“, допълни Тиаго Сейхас.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ