Пламен Константинов определи групата за лагера преди ЕвроВолей 2023, Цветан Соколов се завръща

7 Dni Sport21.07.2023
България - САЩ, Пламен Константинов

Мъжкият национален отбор по волейбол на България стартира подготовка за Европейско първенство (28 август – 16 септември). Предстоящото участие на шампионата е още по-значимо за нас, тъй като ще бъде пред родна публика. Град Варна е един от домакините на надпреварата на Стария континент.

Националите се събраха за първа тренировка в четвъртък, 20 юли, като заниманието бе във фитнес. Селекционерът Пламен Константинов повика 19 състезатели.

Бронзовият медалист от Световното първенство за мъже под 21 г. Александър Николов ще се включи от понеделник. Тогава ще бъдат направени функционални изследвания в Национална спортна академия „Васил Левски“.

В първите 10 дни от подготовката националите ще бъдат в София и ще наблегнат на физическата подготовка. Те ще имат занимания по лека атлетика на стадиона в НСА, а кондиционните и волейболни занимания ще се провеждат в „Garitage Park“ и волейболната зала „Левски София“ (зала „Христо Ботев“ е ангажирана с международен турнир за жените под 19 г).

От 30 юли подготовката ще продължи във Варна, където ще се проведе и нашата група на ЕвроВолей 2023. В морската столица ще се състоят две контролни срещи – срещу Белгия и срещу клубния отбор на Константинов – Локомотив (Новосибирск).

България е в Група В на Европейското първенство, а срещите ще се проведат в Двореца на културата и спорта във Варна. Първият мач е на 29 август срещу Испания. Следващите срещи от груповата фаза са срещу Финландия (31 август), Украйна (2 септември), Хърватия (3 септември) и Словения (5 септември). Всички двубои на българския национален отбор са с начален час 20:30.

Разширен състав на националния отбор за мъже:

Разпределител:

Георги Братоев
Георги Сеганов
Делчо Раев

Диагонал:

Димитър Димитров
Цветан Соколов

Посрещач:

Александър Николов
Аспарух Аспарухов
Денис Карягин
Валентин Братоев
Мартин Атанасов
Николай Пенчев

Централен блокировач:

Алекс Грозданов
Илия Петков
Николай Колев
Стефан Чавдаров
Светослав Гоцев

Либеро:

Мартин Божилов
Теодор Салпаров
Симеон Добрев


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ