Само в 7DS: Шокиращ факт в Ботев Пд! Канарчетата плащали само по половин заплата на една от звездите си!

База в Коматево

В Ботев Пд не всичко върви по мед и масло. Предстои клубът официално да се сдобие с нов мажоритарен собственик в лицето на Георги Самуилов. Докато това се случи обаче на Коматево се наложи да се борят с куп финансови проблеми и погасяване на различни текущи задължения.

Дефицитът в Ботев Пд е принудил ръководството на клуба да предприеме интересен стратегически ход. Шефовете на жълто-черните са успели да се споразумеят с вече бившия футболист на отбора Фелипе Бризола да му плащат само по 50% от заплатата от началото на календарната година, научи 7DniSport.bg. Припомняме, че по време на престоя си в пловдивския клуб бразилецът бе най-високоплатеният  играч в тима. Месечното му възнаграждание на Коматево се равняваше на 8000 евро. След допълнителната си договорка Фелипе е прибирал само по 4000 евро на месец от януари, т.е по половин заплата.

Любопитното е, че след мача с Левски треньорът Николай Киров разкри, че още през зимата бюджетът е бил намален с 10%, а през това лято с нови 20%. Доскорошният председател на Съвета на директорите на Ботев Пд Ангел Палийски пък твърдеше обратното, че всъщност бюджетът за новия сезон не е намален, а всъщност е увеличен с 20%, като обяви,че в клуба няма никакви финансови проблеми. 7DniSport.bg вече разкри, че проблемът със задълженията към футболистите не касае заплатите, а премиите на отбора, които са забавени вече няколко месеца.

По наша непотвърдена информация от Ботев Пд са подписали споразумение с Бризола при напускането му клуба, касаещо задълженията към него, натрупани след Нова година.  Двете страни са се договорили в определен срок да натрупаната сума да му бъде изплатена. Канарчетата се разделиха официално с Бризола в началото на миналия месец след дълги и неуспешни опити да го пласират в чужбина, за да избият поне част от разходите по него. Така Фелипе следва да не е получил общо 24 000 евро, след като от януари насам получаваше само 50% от заплатата си. От Ботев Пд сигурно ще проявят коректност и ще изплатят борча си към 28-годишния бразилец в срок. Не е изключено към тях да се добавят и няколкото неизплати премии на отбора от изминалия шампионат.

Именно огромната му възнаграждение за стандартите на клуба  и факта, че така и не успя да се наложи като титуляр накара ръководството на жълто-черните да търси всякакви варианти за раздяла с него още края на миналата година. Той пристигна Коматево през лятото на 2016 година, но се стигна до прекратяване на договора му по взаимно съгласие една година по-рано.

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ