Сензация: Румънци поискаха да играят мачовете си в България! Избраха си и стадион, а треньорът обяви: Да идват! (СНИМКИ)

1

Страшна сензация се пече в румънската втора дивизия. Новакът в Лига 2 Фарул иска да се премести в България и да играе мачовете си на стадиона на родния Черноморец (Балчик)! Причината е, че клубното съоръжение не получи лиценз за професионалния футбол и в момента шефовете на тима от Констанца търсят решение на казуса. Едно от възможните такива е преминаване в българска територия и домакинства в Белия град.

„Имаме няколко варианта, единият е Балчик. Там със сигурност няма да имаме същите проблеми с политиците като в Румъния. Не, не се шегувам. Цяла нощ не съм спала заради това“, споделя шефката на клуба Емануела Гаврила (на снимката).

„Добре дошли са на нашия стадион, ако всичко бъде законово уредено“, коментира пред румънското издание Libertatea треньорът на балчиклии Георги Иванов – Геша.

Проблем за преместването на Фарул в Балчик може да се окаже точка от правилника на румънската футболна федерация, в която пише, че всеки отбор в местните първенства трябва да домакинства на стадион, който се намира на територията на Румъния. При положение, че успеят да се споразумеят с шефовете на местния футбол от Фарул ще трябва да поемат всички разходи по пътуването и пребиваването в Балчик на гостуващите отбори.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ