Виктор Кашай е новият шеф на съдиите в Австрия

7 Dni Sport15.06.2023
Борислав Михайлов, Виктор Касай

Австрийският футболен съюз обяви на официалния си сайт, че от новия сезон Виктор Кашай ще бъде новият шеф на съдийския отдел на асоциацията, като официално ще бъде в ролята на технически директор. Той ще започне работа на новото си място от 1 юли.

Кашай, позовавайки се на семейни причини, помоли БФС да не продължава договора му, който изтича в края на юни, тъй като той иска да работи по-близо до семейството си в бъдеще.

Според новината, публикувана на официалния уебсайт на Австрийския футболен съюз, Кашай ще бъде технически директор на съдийската комисия от новия сезон.

„В бъдеще бившият международен рефер Виктор Кашай ще бъде служител на нашата Асоциация и ще споделя своя опит с австрийските рефери през десетилетната си реферска кариера“, се казва в съобщението.

Австрийците добавят още, че унгарският бивш съдия е избран чрез конкурс измежду няколко международни и австрийски кандидати.

„Много съм щастлив, че мога да работя за по-нататъшното развитие на австрийското съдийство в бъдеще. По време на разговора бързо забелязах, че целите и вижданията ни съвпадат и че говорим на един език. Посветих живота си на съдийството – всичките 30 години като активен съдия и последните три години работих зад кулисите. Знам какви предизвикателства ни очакват и заедно с Георги Ринг сме мотивирани да изпълним новите си задача“, каза Кашай.

Заедно с Кашай бившият му помощник Ринг ще го последва в Австрия след България, където той ще стане мениджър на ВАР.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ