Селекционерът на България: Смятам, че първият турнир бе едно добро начало, можем да съжаляваме за някои моменти

7 Dni Sport13.06.2023
България - САЩ, Пламен Константинов

Националният волейболен отбор на България се завърна у нас снощи късно вечерта след участието си в първия турнир от Лигата на нациите, който се проведе в Нагоя, Япония. В Страната на изгряващото слънце „лъвовете“ ни постигнаха една победа и три загуби, а при кацането на летище „София“ селекционерът Пламен Константинов сподели впечатленията си от играта на тима.

Специалистът призна, че съставът ни може да съжалява най-вече за поражението от Китай, но въпреки това сподели, че представянето в Япония е било „едно добро начало“ за волейболните ни национали.

„Може да съжаляваме за някои моменти в първия турнир. Мачът с Китай смятам, че можехме да го спечелим. Въпреки това се видяха и положителни неща в играта. Сега, три от четирите отбора, с които играхме бяха с пълни състави. Говорихме си, че за първия турнир може да участват с малко по-различна група от състезатели, но като изключим Полша другите ни съперници бяха заложили на пълните си състави. Поляците пък са такъв отбор, че те имат два или три състава и всички те са първи. В общи линии смятам, че петте точки, които взехме от турнир са едно добро начало“, започна Константинов.

Наставникът, който кара своя втори период начело на „лъвовете“, разкри още, че са се видели положителни неща в играта на българския тим, но той и неговият екип се установили и проблемите, над които трябва да се работи.

„Все още изучаваме част от състезателите, защото повечето от тях ги виждаме за първи път в игрови ситуации. При така стеклите се обстоятелства в турнира съжалявам, че не взехме още една победа. Това обаче не трябва да ни хвърля в някаква еуфория или заблуждение. Имаме над какво да работим. Видя се хубави неща, но ние виждаме и проблемите, а когато те се случват във всяка среща това ни дава посока върху какво можем да работим“, коментира Пламен Константинов.

За волейболните национали през тази седмица предстоят подготовка за участието им във втория турнир от Лигата на нациите между 20 и 25 юни в Орлеан, Франция, където българският тим ще се изправи срещу отборите на Бразилия, Канада, Аржентина и Куба.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ