Майкъла попиля Чорбаджийски, Десподов и целия отбор на ЦСКА! „Червените“ вече били аут от Европа, но с тези играчи – толкова

ЦСКА Копенхаген Лига Европа (28)

Бившият футболист и директор на ЦСКА Георги Илиев  се изказа изключително критично след загубата на „червените“ от Копенхаген в Лига Европа с 1:2. Майкъла посочи Божидар Чорбаджийски като големия грешник от двубоя в четвъртък, а скастри и Кирил Десподов, който направи дузпата, с която датчаните спечелиха мача. Илиев смята и, че съдията от Белгия Барт Вертентен не е основният виновник за поражението на „армейците“, които според него не разполагат с достатъчно силен състав, за да елиминират отбор от средна европейска класа като Копенхаген. Бившият дефанзивен халф дори отписа „червените“ и каза, че те вече са отпаднали от евротурнирите.

„Повтаряме едни и същи грешки в Европа. ЦСКА започна добре, но направи две фатални индивидуални грешки. На Чорбаджийски му се случва няколко пъти. Българските съдии дават права на футболистите на Левски, ЦСКА и Лудогорец, но в Европа тези неща се наказват.

В тези мачове няма как да има толериране. Няколко пъти го правим в България, но в един такъв мач в Европа съдията веднага реагира. Можеше да му покаже само жълт картон, но при падането Божидар удари съперника си в лицето и затова бе изгонен. Тази кръв по играча на Копенхаген не е от падането, имаше удар с ръка след падането и на двамата. Глупава постъпка на Чорбаджийски. Това не може да се толерира, имаше такъв инцидент и срещу Дунав в Русе миналия сезон.

Десподов посегна по инстинкт, но може да се даде жълт картон за симулация на играча на Копенхаген, който търсеше дузпата. Нямаше какво друго да направи, имаше двама защитници на ЦСКА пред него. Един български съдия ще го свири 50 на 50 това положение и според мен ще даде картон за симулация. Нека не се оправдаваме със съдиите, нищо че и те имат вина. Майка му мила на съдията, ако свири така в мач ЦСКА – Лудогорец.

1:0 беше добър резултат, при 1:2 ще е много тежко. За първи от доста време ЦСКА е в евротурнирите, това е нов отбор. Излезе Каранга, който беше на 50% ЦСКА. Дойдоха нови футболисти и треньор, но ще им трябва време. Той се представя време, стои много добре в клуба. За момента това е нивото, нямаме чак толкова добри футболисти. Дойде един отбор от средна европейска класа, който можеше да отстраним, ако бяхме победили с 1:0.

Много неприятно впечатление правят контузиите, които се натрупаха. Към 40-та минута отбора започна да се изморява, Копенхаген тогава почна да си прави атаките. Повечето български отбори не могат да изкарат 90 минути, а това е нужно, за да победиш средно-европейски отбор“, каза Илиев за самия мач и обърна внимание на треньора Нестор Ел Маестро.

„Гледал съм две тренировки на ЦСКА при Ел Маестро. Струва ми се добър специалист, прави интересни занимания. В момента имаме тези футболисти и той трябва да работи с тях. Взеха ни един Недялков, който вдигаше отбора и публиката. Сега ще стои резерва на Натанаел в Разград, там няма как да играе.

След червения картон по-добре беше да извади един от халфовете, който няма такива добри функции като Тиаго. Ако ЦСКА беше вкарал втори гол, щяхме да кажем, че смяната е била много добра. Може би имаше по-добър вариант, но цяло второ полувреме се игра в нашата половина.

Хубаво е, че Ганчев опитва да възстанови клуба, за да печели в Европа. Това ми харесва – че обръщаме повече внимание на евротурнирите. Нека оставим Ел Маестро да работи, много често сменяваме треньорите.

Играчите да разберат, че ЦСКА е съвсем друго ниво и трябва да знаят, че са шампиони в момента, в който влязат през вратата на „Армията“, завърши Майкъла пред БНТ.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ