Възродил се бивш шампион на България загуби втората си контрола, жаркото слънце измъчи двата отбора

Спартак Пловдив - Родопа Смолян

Отборът на Спартак (Пловдив) загуби втората си контрола от предсезонната подготовка. „Гладиаторите“  паднаха с 1:2 от тима на Родопа (Смолян).
Под жаркото на слънце на стадион „Тодор Диев“ се получи една прилична проверка и за двата отбора.

Още в началото на срещата пред тях се откри първото по-чисто положение, но техен играч пропусна на празна врата. Играта през първата част беше равностойна с лек превес на гостите от Смолян. В 40-ата минута на срещата Родопа поведе в резултата 0:1. Това полувреме ще се запомни и с две греди – по една за двата отбора. Първо родопчани уцелиха стълба над стража на „гладиаторите“. Няколко минути след това, очертаващият се като лидер и стълб в отбора на Спартак Христос Доков, с изненадващ удар от далечно разстояние също нацели гредата.

Направи впечатление, че в отбора са се завърнали опитните Петко Фанев и Михаел Пърчев.

През втората част бяха извършени множество смени и нивото на срещата леко поспадна. В 60-ата минута един от най-опитните футболисти на Родопа навърза защитата на спартаклии и сам вкара топката във вратата за 0:2. В следващите минути играчите на Спартак взеха инициативата, но така и не се отдаваше възможност за чиста ситуация. За да дойде 80-ата минута, когато опитният Михаел Пърчев, преквалифицирал се като нападател през втората част, засече с глава едно центриране за 1:2.
Почетното попадение за пловдивчани отбеляза Михаил Перчев, след като преди това гостите бяха повели с 2:0.

Ето и състава на Спартак: Костадин Велков, Кирил Нушев, Михаил Перчев, Николай Дудов, Рангел Костурски, Веселин Тонев, Хистос Доков, Мануел Костов, Митко Илиев, Петко Фанев, Денис Хасан (Алекс Василев, Атанас Бучов, Виктор Кутманов, Мартин Симеонов, Стефан Учиков)

spartakpd.info


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ