Хебър поканили Пламен Константинов и Радостин Стойчев за треньори, те отказали

радостин стойчев

Двамата най-конвертируеми български треньори зад граница Пламен Константинов и Радостин Стойчев са отклонили поканата на волейболния вицешампион Хебър.

Това разкри за колегите от „Тема Спорт“ кметът на Пазарджик Тодор Попов.

В момента няма български специалист, който да може да отговори на изискванията ни, коментира градоначалникът. – Двамата, които са на високо ниво с резултати в Европа, нямат намерение на този етап да се прибират в България.“

В края на миналата седмица Хебър се раздели с Камило Плачи след два сезона на италианеца начело на тима.

Спортът е резултативна дейност и това беше причината да се разделим с италианеца, добави Попов. – Запазвам най-добри чувства към него, дори станахме приятели. Основната цел не беше изпълнена – шампионската титла и затова взехме това решение. Не мога да приема, че с тези състезатели не можахме да вземем титлата. Загубихме от отбор, който е с класи под нашия, което за мен е недопустимо.“

Кметът е категоричен, че клубът ще търси треньор на още по-високо ниво, който да изпълни високите цели за бъдещето на отбора.

Вдигаме още нивото, като ще вземем треньор с шампионски манталитет. Такъв, какъвто е с богата визитка и пристига със спечелени титли в кариерата си. Това ще е човек, който може да отговори на амбициите на нашия клуб“, завършва градоначалникът.

По наша информация с висока вероятност новият наставник на пазарджиклии ще е отново италианец. До пристигането на старши-треньора на вицешампионите селекцията на клуба ще бъде замразена.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ