Пламен Константинов и Локомотив на крачка от бронзовите медали в Русия след драматична победа

пламен константинов

Отборът на Локомотив (Новосибирск), който е воден от селекционера на мъжкия национален отбор на България Пламен Константинов, е на победа от спечелване на бронзовите медали в руската Суперлига. Момчетата на Константинов надделяха много трудно и драматично у дома на Зенит (Санкт Петербург) с 3:2 (29:31, 25:17, 16:25, 25:13, 16:14) в мач №3 от плейофа за 3-ото място, игран този следобед.

По този начин Локомотив отново поведе в серията с 2-1 победи. Играе се до 3 успеха от 5 мача. Четвъртата, може би решаваща, среща между двата тима ще се играе в сряда (3 май) от 15,00 часа българско време отново в Новосибирск.

Нов силен мач за Локомотив изигра сръбският диагонал Дражен Лубурич, който стана най-полезен с 21 точки (1 блок, 3 аса и 44% ефективност в атака – +9) за победата. Омар Курбанов добави още 19 точки (2 блока, 52% ефективност в атака и 40% позитивно посрещане – +8) за успеха.

За тима на Зенит Виктор Полетаев бе над всички също с 21 точки (3 блока, 2 аса и 39% ефективност в атака – +9). Матю Андерсън пък завърши с 13 точки, но и това не беше достатъчно за победа.

Автор:Спортал


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ