Кметът на Враца: Вече ми писна, искам да кажа истината за българския футбол, да ни гонят

7 Dni Sport02.05.2023
Screenshot 2023-05-02 at 18.05.14

Кметът на Враца Калин Каменов даде интервю пред колегите от „Дспорт“, в което той говори по своите коментари в социалните мрежи, в които заяви, че „Ботев Враца е най-мразеният от “трезвото“ ръководство на БФС отбор в България“. Интервюто взе Ралица Караджова.

Г-н Калин Каменов говори за проблемите в българския футбол и неговото развитие, както и положението в Ботев Враца.

„Чашата прелива от доста време и аз смятам, че е крайно време да има някаква нормалност, защото това, което се случва е крайно недопустимо. Сигурно знаете, че Ботев Враца е отборът с най-нисък бюджет в Първа Лига. Въпреки че не играем както трябва и редуваме силни със слаби мачове, ние се опитваме да играем честен футбол и жалко, когато се вижда една определена тенденция срещу нас, защото ние сме клуб, който има мнение. Аз смятам, че е време тимовете, които имат позиция да бъдат уважавани, а не да бъдат мачкани и унижаване. Ако искаме да имаме някакви успехи на клубно и национално ниво – трябва винаги да уважаваме хората с мнение, а не да ги унижаваме. Това бе причината, поради която чашата с търпението ми преля, защото цял сезон нашият отбор е мачкан, унижаван и нечестно са му отнемани точки. Дори за наш мач се появи сентенцията „Български VAR“, ако си спомняте мача с Арда, в който ни бяха отнети три точки. Тогава се наложи VAR-линията да бъде начертаната наново и да бъде пренаредена, за да се докаже, че наш футболист е в засада. Тогава бяхме тотално ощетени. В почти всеки мач срещу нас се отсъждат изключително странни дузпи, които съм сигурен, че дори човек с проблеми в зрението трудно не би забелязал. Толкова много са отсъжданията в нас ущърб, че чашата прелива“, започна Калин Каменов.

„Нямам нищо против хората от БФС, сигурно са прекрасни хора, но начинът, по който се получават нещата са изключително неприемливи. Най-малкото като мъже трябва да имаме някакво достойнство, ако искаме да работим заедно занапред, защото полагаме неимоверни усилия във Враца да има футбол. Единственият клуб сме от Северозападна България, който пет поредни години е в Първа Лига. Ние сме единствената, може би, Община, която налива хиляди в спорта и инфраструктурата. Сами ремонтирахме секторите си, сами ремонтирахме тревното си покритие, сами изграждаме спортни база, без да получим никаква подкрепа. Поне като не ни помагат – да не ни пречат“, заяви кметът на Враца.

„Съдиите да не са ключов фактор в мачовете, може би това е причината, поради която все по-малко фенове стъпват на стадионите, тъй като са разочаровани от това, което виждат по мачовете. Това, което се случва отвращава хората от българския футбол. Ясно е за всички, че сме нарочени от лигата, защото имаме мнение и позиция. Аз съм го казвал неведнъж, че когато видя някаква несправедливост няма да си мълча. Това е големият проблем на ръководството на БФС, защото не иска да чуе обратната връзка и мнението на хората и така сами ще се изолират. Ръководството на БФС е свикнало да получава само комплименти и смята, че грешките са нещо лошо. Градивната критика помага да се върви напред. Аз смятам, че мога да бъда голям приятел на българския футбол, защото не си мълча. Ако искаме да развиваме и да спрем да се радваме на победи срещу Андора или Лихтенщайн трябва да променим нещо драстично в българския футбол, а най-малко да си казваме нещата в очите и да се оставят отборите да играят истински футбол. Крайно време е в българския футбол да има коректив, който да казва грешките, които са толкова много, че резултатите от последните години са повече от красноречиви“, заяви още Калин Каменов.

„При положение, че ръководството на БФС иска да се промени, то те тогава ще имат моите адмирации, но съм скептичен. Дано тези хора да си вземат поука, защото това е в ущърб на феновете, които страдат най-много. На кой не му иска нашият отбор да бъде силно и нашето първенство също. Никой не прави нищо това да се промени. Всички мълчат, защото се притесняват, че в следващия кръг отборът може да бъде порязан и да му бъдат изпратени строги съдии, които да накажат клуба. Вярвам, че все още не е късно ръководството на БФС да се промени и да се вслуша в гласа на футболните хора. Аз мога само да обещая, че ще продължа да бъда критичен, защото смятам, че когато си мълчим – нищо не се променя“, уверен е той.

„Аз нямам притеснения, аз съм сигурен, че срещу Локомотив София ще играем срещу 16 човека, защото всеки мач е по този начин. Ботев Враца винаги играе срещу 16 човека. На мен ми е повече от ясно, че нашият отбор е нарочен за изваждане от група. Бяха ни отнети минимум 15 точки по несправедлив начин по време на сезона. Отборът сега можеше да бъде в топ 6. Пределно ми е ясно какво ще се случи и знам, че винаги има тенденция срещу Ботев Враца. И да не останем в елита, ние ще продължим да си обичаме отбора. Ако ние сме проблемът на българския футбол, то той е ясно разрешим. Ще се махнем и ще всичко ще си върви. Като Ботев е проблемът на българския футбол, нека ни изгонят и всичко да се нареди“, завърши Калин Каменов.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ