ФК ЦСКА 1948 излиза за нов успех срещу Локо София, искат на финал

7 Dni Sport26.04.2023
ФК ЦСКА 1948 - Локомотив София, Октавио Мерло

Локомотив София и ФК ЦСКА 1948 се изправят един срещу друг в първи полуфинален двубой за Купата на „България“.

Мачът на стадиона в „Надежда“ е от 18:30 часа и ще бъде ръководен от Радослав Гидженов.

Двата отбора не крият амбициите си да спечелят трофея и да си гарантират участие в евротурнирите. „Железничарите“ стигнаха до тази фаза, след като Мартин Райнов донесе победата над Славия (2:1) на 1/4-финалите с гол в добавеното време, а „червените“ отстраниха Арда с попадение на Педриньо в 117-ата минута.

Домакините излизат за реванш, тъй като в началото на март загубиха от днешния си съперник с 0:6. Изразителният успех при последното гостуване в „Надежда“ пък дава допълнителна увереност на футболистите на Тодор Янчев.

ФК ЦСКА 1948 влиза в срещата в серия от пет поредени победи и се надява тази тенденция да се запази и след двубоя срещу Локомотив (Сф). Отборът на Станислав Генчев пък записа две загуби в последните си три шампионатни мача, но все още е в играта за седмото място, което също е вариант за участие в Европа.

„Червено-черните“ достигнаха до полуфиналите в надпреварата за първи път от 9 години, докато за гостите това е първо участие на тази фаза от турнира.

Домакините ще бъдат без Селсо Рапосо, който получи червен картон срещу Лудогорец в последния кръг от efbet Лига. Добрата новина за Станислав Генчев е, че Матеус Дуарте се завръща след наказание.

Тодор Янчев има по-сериозни кадрови проблеми и няма да може да разчита на звездата в тима Ивайло Чочев, както и на контузените Райън Бидунга, Евгений Сердюк и Джонатан Перейра. Наказани за днешната среща са халфовете Парвиз Умарбаев и Реян Даскалов. Под въпрос до последно ще бъде Бирсент Карагарен.

Локомотив София – ФК ЦСКА 1948

Вероятни състави:

Локомотив София: Гай, Малембана, Кацаров, Диас, Райнов, Милошев, Ненов, Найденов, Вутов, Франса, Костов

ЦСКА: Наумов, Фуртадо, Елитон, Марин, Сидклей, С. Петров, Русев, Октавио, Топузов, Кирилов, Диков

Начало: 18:30 часа
Стадион: „Локомотив“, София
Съдия: Радослав Гидженов

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ