Георги Братоев: Връщам се в националния отбор, ще дам всичко от себе си

георги братоев

Георги Братоев има всичко, за което може да мечтае един спортист – титли, купи, медали… Четвърти е на олимпиада с националния отбор на България в Лондон 2012. С брат му Валентин имат истории за книга и филм, а част от тях разпределителят сподели в подкаста на bTV – „За спорта без клишета“.

Има място за старите пушки. Има място за всички, които имат добро ниво на волейбол. Връщам се и ще бъда част от разширения състав това лято. Ще дам всичко от себе си, само да сме живи и здрави.

За Вальо не знам – на неговата позиция има много млади играчи, които искат да захапят. Националния отбор е кауза, за която всеки трябва да работи“.

Жоро връща лентата към първите си години на терена.

В Тренто бях на принципа на сегашните младежи. Българските волейболисти под 25 години смятат, че да се приберат да играят тук е равносилно на крах, огромна стъпка назад, срам и позор.

Ама как, ще ме сочат с пръст“. И аз мислех така, че само слабите стоят тук, аз не бях слаб. Само и само да изляза зад граница, подписах във Втора лига на Русия“, разказва плеймекърът на Дея.

На мнението съм, че с българина добър не трябва да бъдеш. Това са думи на Мартин Стоев. Трябва гняв, тормоз и тежка ръка, за да се получат нещата. Както казва нашият президент Александър Маджуров – няма ненаказано добро. Вярвам в това нещо. Ако някой ден съм треньор, ще опитам добра симбиоза между това и малко по-човешки методи“.

За чужденците не е лесно от Манхатън в Пазарджик, Бургас или Монтана… Не казвам, че София е точката, около която се върти светът. Различно е. Не е лесно на чужденците да се адаптират първата година. Като мине ладата и питат „Ретро изложение ли има?“.

Като бяхме по-млади, доста излизахме. Една вечер бяхме седнали на по едно уиски и мина Мартин Стоев. Каза, че волейболът и алкохола не могат да въртят ръка за ръка. Той ме отдалечи. Аз и без това не съм пияч, обичам наргиле. Краста ми е„, откровен е 35-годишният Братоев.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ