Тервел Пулев абсолютен фаворит преди битката с Пантерата

Тервел Пулев 2

Тервел Пулев е абсолютен фаворит на букмейкърите преди мача с Джоел Шоджгрийн. Бронзовият медалист от Игрите в Лондон 2012 ще се изправи срещу американеца в петък рано сутринта българско време. Двамата ще боксират в полутежка категория в Коста Меса, Калифорния, като са водещата битка на галавечерта.

Bet365 дава коефициент от 1.16 за победа на Тево, докато такава за представителя на домакините е оценена на 4.50. От компанията очакват българинът да приключи срещата преди последния рунд, като ставката за подобен развой е 1.40, а успех по точки е с коефициент от 5.50.

Това ще бъде първи мач за 40-годишния Пулев от поражението му по точки от бившия световен шампион Сергей Ковальов през май 2022-а. Тервел ще опита да се върне на позитивния път на професионалния ринг, където има 16 успеха в 17 мача. Неговият противник също е на 40 години и е записал 14 победи в 18 двубоя. Пантерата бе нокаутиран при последния си мач през декември от руснака Сослан Асбаров в Москва. Преди това той бе в серия от 3 поредни победи с нокаут.

Тервел и брат му Кубрат са в САЩ от края на март месец. Те водиха подготовка в Лас Вегас, а вчера трябваше да се отправят към Лос Анджелис, където днес ще има пресконференция и задължителния кантар преди галавечерта.

Пулеви подгряха за събитието и с разходка в Града на хазарта. Заедно с екип на bTV те посетиха един от символите на Вегас – гигантското Виенско колело, кръстено High Roller, което се извисява до 168 метра над земята.

Красиво е, внушително е, но е преди всичко романтично. Когато погледнеш отвисоко този град, разбираш всъщност ние, хората, колко сме малки, но колко неща може да постигне човек, ако работи правилно“, споделя Кобрата.

Не ме блазни този начин на живот. Мен с алкохол и с хазарт не можеш да ме изкушиш. Същото е и с Кубрат. Ние нямаме такива пороци. Понякога излизаме, но в повечето случаи просто избираме да се възстановим за тренировките на следващия ден. Ние сме във Вегас, защото имаме да вършим работа“, категоричен е Тервел. Срещата му с Пантерата ще се предава пряко по bTV Action в петък от 5:00 часа сутринта.

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ