Волейболист на Марек подсили здрав отбор в Австрия

1

Диагоналът на „Марек Юнион-Ивкони“ Димитър Дулчев бе трансфериран зад граница и от новия сезон няма да играе вече в Дупница. 203-сантиметровият волейболист бе преотстъпен за една година в стягащия здрава селекция австрийски „Вейц“. Юношата на клуба направи много силен сезон през миналата година и закономерно привлече погледите на мениджърите, като най-настоятелни бяха от австрийския тим, който ще се бори за шампионската титла.

21-годишният здравеняк вече сключи и личния си договор и до 10-ина дни ще се присъедини към новите си съотборници. Това е втори трансфер на дупничани, които пратиха отново под наем и откритието на миналия сезон Катбарт Малинга в шампиона „Нефтохимик“ (Бс).

Селекцията в „Марек Юнион-Ивкони“ пък включва привличането на 2-ма чужденци, национали на своите страни. „И двамата са от Африка със сериозни качества и талант-посрещач и диагонал. В „Марек Юнион-Ивкони“ сме показали, че сме без конкуренция в България, когато трябва да шлифоваме волейболни диаманти. Примерите са и Окело Дауди и Малинга. В момента подготвяме документите им и ги очакваме в края на месеца да започнат подготовка. Тогава ще обявим и имената им“, коментираха от клуба. „Ще има някои промени в състава, но незначителни. От юношите отново ще бъдат включени няколко момчета в мъжкия състав за новия сезон“, заключиха от щаба на Марек Юнион-Ивкони, пише zadupnitsa.com.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ