Страхотен успех за българската гимнастика! Димитров е финалист на Европейското в Глазгоу

Димитър Димитров - спортна гимнастика

Димитър Димитров постигна страхотен успех за българската гимнастика, след като се класира за финала на прескок на европейското първенство по спортна гимнастика за мъже в Глазгоу (Шотландия). Димитров влиза сред осемте най-добри на континента с шеста оценка от 14.199 точки. Първите осем състезатели на всеки уред се класират за финала, където се започва от начало. Финалът на прескок е в неделя от 18.30 часа българско време. В първа оценка на финала на прескок влиза Андрей Медведев (Израел) – 14.849 точки.

Димитров игра само три уреда днес, а останалите му оценки са 13.400 точки на земна гимнастика и 11.566 на кон с гривни. Той можеше да бъде финалист и на земя, но направи малки грешки в изпълнението си.

Другият българин – Йордан Александров, игра всичките шест уреда и събра сбор от 76.031 точки. Той получи оценки 13.066 точки на земя, 10.766 на кон с гривни, 11.900 на халки, 13.733 на прескок, 13.200 на успоредка и 13.366 на висилка. Оценката му на висилка е 15-а от общо 92-а играли на този уред.

България участва само с двама състезатели при мъжете и с отбор от пет гимнастици при младежите, които ще играят квалификации утре.

При мъжете има само отборно класиране и финали на отделните уреди, без индивидуален многобой.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ