ЦСКА приема Хебър в мегасблъсъка на 17-и кръг в efbet Супер Волей

21

ЦСКА приема шампиона Хебър (Пазарджик) в мегасблъсъка на 17-и кръг от efbet „Супер Волей“ при мъжете. Двубоят ще се играе днес, 27 февруари, от 18:00 часа в столичната зала „Васил Симов“.

Мачът се очаква с огромен интерес, като срещу друг ще застанат два от най-класните и опитни отбори в елита. През първия полусезон ЦСКА се наложи над Хебър с 3:2 при гостуването си в Пазарджик, като сега „тигрите“ излизат да сторят същото в София.

И двата съперника преследват победа на всяка цена, което прави двубоя още по-интригуващ, още повече, че битката за челните места в шампионата е изключително оспорвана.

Волейболистите на ЦСКА са втори във временното класиране с 13 победи, три загуби и 38 точки. Те бяха изместени от върха от Нефтохимик 2010 (Бургас) , след победата над Дея спорт с 3:2 в бургаското дерби. Успех в днешния мач ще им върне водачеството. Армейците надиграха Монтана като гости в предния кръг, като сега са мотивирани да сторят същото и срещу шампиона Хебър.

От своя страна гостите са четвърти в подреждането с 11 победи, 5 загуби и 34 точки. След тежката серия от три загуби, шампионите се завърнаха на победния път след категорична победа над Марек. Бързият успех възвърна настроението и увереността, като пазарджиклии са заредени с мотивация и оптимизъм за възвръщане на водещите позиции в таблицата.

Залогът е голям. Победа за ЦСКА ще ги издигне отново на първата позиция в класирането и ще им даде още по-голяма увереност преди тежките битки с Левски, Дея и Нефтохимик.

Успех за Хебър ще върне шампионите в тройката и те ще продължат да преследват все по-предни позиции и атака на върха, припомня Б-волейбол.

Домакинското предимство и подкрепата на публиката са на страната на „червените“. Но верните привърженици на пазарджиклии също ще бъдат в зала „Васил Симов“ и ще дерат гърло за своите.

Кой ще се поздрави с крайния успех ще се разбере след часове, но е ясно, че предстоящата битка обещава много емоции за феновете и волейбол на високо ниво.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ