Това ли е новия Григор Димитров!? Българин е на полуфинал в Асунсион

Адрияно Дженев,

Българският тенис талант Адрияно Дженев продължава победния си ход на ITF турнир за юноши категория J300 в Асунсион. При 30-градусов пек осминафиналистът на „Аустрелиън оупън“ победи осмия поставен Сегундо Сапико с 6:7(3), 7:6(2), 6:4.

Успехът е трети поред в три сета за Адрияно, който е водач на схемата в столицата на Парагвай. За място във финала утре негов съперник ще е петият поставен Атакан Карахан (Тур), когото победи преди две години на силния турнир в Адана. Българинът на четвъртфиналите победи с 6:3, 6:7(3), 6:3 Бенхамин Тореалба от Чили.

Още двама български играчи с потенциал на корта постигнаха успех днес. Йоана Константинова и Виктор Марков се класираха за полуфиналите на двойки на силния ITF турнир за юноши и девойки в Кайро. Надпреварата е от категория J500, втората най-висока след Големия шлем.  При девойките Константинова и сръбкинята Теодора Костович победиха осмите поставени Анастасия Гречкина (Рус)/Даря Сувирджонкова (Сър) с 6:1, 3:6, 10:6 и на полуфинал ще срещнат №2 в схемата Малак ел Алами (Мар)/Ая ел Ауни (Мар).

Също в три сета (6:4, 5:7, 10:7) Виктор Марков и германеца Давид Фикс елиминираха италианците Фабио де Микеле/Габриеле Вулпита. На полуфинала утре техни съперници ще са сърбите Саша Маркович/Вук Раденович.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ