Васил Евтимов: Задачата е свършена, за първи път виждам толкова хора публика в залата

Васил Евтимов

Старши треньорът на Черноморец Васил Евтимов похвали отбора си след победата като гост на Ямбол, с която тимът му зае петото място във временното класиране след втория етап в НБЛ. Ето какво каза още наставникът:

„Първо искам да поздравя моите момчета, защото това е нашата пета поредна победа. И наистина за мен и за клуба това означава много. Искам да поздравя и момчетата на Ямбол. Тук се играе много трудно. Днес залата беше пълна. За първи път, откакто съм треньор на Черноморец, виждам толкова публика в залата. И това не е случайно, а се дължи на успехите на Ямбол, които победиха и Рилски спортист, и Левски. Но просто днес ние изиграхме един фантастичен мач.

Във всяка следваща част ние вкарвахме повече точки, което означава, че имаше енергия, хъс и защита. И това много ми хареса. Бяхме си поставили няколко задачи: първо да ограничим Ямбол до 76 точки – те отбелязаха 78. Второ – да загубим топката 12 пъти – точно толкова сме я загубили и да спечелим борбата с повече от 10 – печелим я с 9. Всички задачи, които си бяхме поставили за днес, бяха изпълнени. Когато момчетата изпълняват това, което искам от тях, много по-често ще можем да се похвалим с победа в края на мача. Задачата е свършена. Всички тези неща, които искахме да постигнем в последните пет мача, се случиха.

Сега искам да поздравя моите две момчета, които заминават за националния отбор – Георги Боянов и Симеон Лепичев. Пожелавам им от все сърце успех и да зарадват всички нас, всички българи, с две победи. На другите състезатели ще дам почивка, за да можем след това да се подготвим за последната врътка на шампионата.“

Снимка: НБЛ


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ