Тонислав Йорданов: Ще Ви кажа истината за ЦСКА

7 Dni Sport25.10.2022
Тонислав Йорданов,

Нападателят на Арда Тонислав Йорданов даде интервю пред „Дспорт“ само три дни преди домакинстово на ЦСКА от 16-ия кръг на българския шампионат. Йорданов е бивш футболист на „армейците“, като говори за престоя си на „Българска армия“, за игрите си в Арда и за работата с треньора Александър Тунчев.

„Добре съм, почивам преди тренировка. Върви отлично подготовката за мача с ЦСКА. Имахме един почивен ден – неделя, като от вчера се готвим за него. Все още не сме започнали да гледаме видеа за ЦСКА и да правим обстоен анализ, но смятам, че днес ще започнем с тези неща“, каза футболистът преди двубоя на „Арена Арда“ в петък (28 октомври), от 118:30 часа.

Той разкри какво е чувството да играеш срещу „червените“: „Срещу ЦСКА винаги е сладко да се играе, дори да не са лидери. Без значение къде са в класирането, срещу тях е много хубаво да се играе, защото има уникална атмосфера и фенове. Надявам се и от двете страни да има много фенове, да бъде пълен стадионът. Атмосферата в отбора е на добро ниво и мисля, че трябва да се представим на добро ниво, за да зарадваме нашите фенове с една победа, не мога да кажа убедителна, защото ЦСКА са доста силен отбор“

„Като цяло нямаме поставени цели от ръководството къде да бъдем. Ние обаче имаме голям потенциал и добри футболисти и мисля, че мястото ни е в шестицата, но времето ще покаже, дали ще можем да стигнем дотам“, коментира той целите на отбора през тази кампания.

„Аз срещу всеки един клуб излизам доста мотивиран, но срещу ЦСКА е по-специално, защото там феновете, те са едни от най-великите в България и аз доста ги уважавам. Като играя срещу тях ми е доста приятно. Когато вкарам голове срещу ЦСКА, се опитвам да не показвам радостта си, за да не е обида лично за феновете. Последният път не се получи точно така, за което се бях извинил, но предполагам, че този мач ще е доста напечен и се надявам да излезем победители. С две думи – срещу ЦСКА е много хубаво да се играе лично за мен. Аз много харесвам тези мачове, които са напечени и има напрежение“, каза още той за мачовете срещу бившия си тим.

Йорданов говори и за добрата форма на противника на Арда: „Да, наистина, в последните мачове показват доста силни игри, но се надявам срещу нас да нямат ден. Мисля, че са доста силен отбор. Имат опитни футболисти, отборът им е доста запазен. За треньорът им знам, че е доста добър, както се вижда и от резултатите. Да, може да не показват кой знае какви игри, но в крайна сметка важни са точките в един шампионат в точно тези мачове и те успяват да го постигнат. Това ги прави голям отбор, защото печелят точки, дори когато не побеждават. Лично аз се нядавам да нямат ден срещу нас“.

„Мога да им кажа само да се пазят, защото ще излезем пределно мотивирани и ще се опитаме да ги победим и да излезем крайни победители от мача. Изобщо няма да им е леко в Кърджали“, изпрати послание на футболистите от ЦСКА той.

Относно работата с Александър Тунчев, нападателят бе категоричен: „Доста взискателен е. Доста от момчетата вече се напасват и разбират неговите изисквания. Показваме добри игри, въпреки че в последните мачове ни убягва победата. Надявам се с тези добри игри да започнем да спечелим, защото все нещо малко не ни достига. Но с Александър Тунчев наистина не се работи трудно. Не е лесно, но не е и трудно. Наистина е много взискателен треньор и той също като нас иска да печелим и дава всичко възможно на тренировки да ни подготвя и да ни мотивира за мача, който предстои, за да можем да го спечелим“.

Футболистът говори и за развитието на младите играчи в българското първенство: „Честно казано, мисля, че за един български футболист на моите години, мога да дам пример с моя приятел Иван Турицов от ЦСКА – получиш ли нужното време и нужните шансове да играеш, мисля, че можеш да се развиваш доста по-добре в един от силните отбори в българското първенство, които определено са ЦСКА, Левски, Лудогорец и т.н. Ако имаш времето и търпението да те изчакат, въпреки че в тези отбори не може да се чака много, но например да те изчакат един сезон и да натрупаш мачове, мисля, че там е по-лесно да се развиваш, отколкото в другите отбори, защото в другите отбори къде паднеш, къде биеш, не е същата атмосферата. Феновете подкрепят отбора в добри игри. Ти няма как да нямаш качества, за да играеш там, но когато хората започнат да те подкрепят, ти набираш нужното самочувствие и започваш да играеш по-добре и по-добре. Има ли търпени екъм един такъв футболист, който има качества, мисля, че за развитие е по-добре в такъв отбор“.

„Съжалявам, естествено, за това, че не успях да се наложа в ЦСКА. Дали ми е бил даден шанс, дали не, това не искам да го коментирам сега. Аз мисля, че не. Гледам напред в бъдещето и се надявам само хубави неща да ме очакват отсега нататък“, звърши футболистът на Арда.

Интервю: Ралица Караджова


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ