Шампионите почнаха подготовка без големите си звезди, задържаха двамата си големи таланти

Найден найденов

Волейболистите на Нефтохимик 2010 (Бургас) ще се завърнат в залата в разгара на лятото. Треньорът Найден Найденов ще събере състезателите си на първа тренировка за новия сезона на 22 август в Бургас.

От състава на шампионите ще липсва либерото и спортен директор на тима Теодор Салпаров. Той има ангажименти с националния отбор за домакинското световно първенство.

В подготовката няма да се включи и разпределителят Георги Братоев, който утре ще претърпи операция на крака. Припомняме ви, че волейболистът получи контузия в глезена на 2 юни по време на мача с Австралия от Лигата на нациите. След куп прегледи стана ясно, че се нуждае от хирургична намеса.

През този сезон Найден Найденов отново ще може да разчита на двама от големите таланти – Георги Петров и Илия Петков. Посрещачът и централният блокировач не попаднахме в сметките на Пламен Констанитнов за световното първенство и ще се включат навреме в подотовката на клубния си отбор.

През паузата Нефтохимик 2010 се подсили с разпределителя Любомир Агонцев, диагонала Катбарт Малинга, централния блокировач Стоян Самунев, посрещача Александър Симеонов и руския волейболист Дмитрий Яковлев.

Големите отсъстващи през новия сезон пък ще бъдат диагоналът Жани Желязков, който подписа с румънския Залъу и посрещачът Валентин Братоев, който ще се отправи към Япония, за защитава името на ДжейТЕКТ.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ