Григор със скок в ранглистата! Ето до кое място стигна българина

7 Dni Sport06.08.2018
Григор Димитров Гаранти Коза 2017 (51)

Григор Димитров изигра последния си официален мач на 3 юли, когато загуби в първия кръг на Уимбълдън от швейцареца Стан Вавринка.

Но въпреки това той се завърна на петото място в ранглистата на ATP. Това стана, защото южноафриканецът Кевин Андерсън, също като Димитров, пропусна турнира във Вашингтон. Андерсън загуби 300 точки, защото миналата година стигна до финал в американската столица.

Хасковлията има 4,610 точки,а шестият Андерсън е с 4,355 точки. Хуан Мартин дел Потро е единственият от Топ 10, който добави точки и е четвърти с 5,500 точки. Той можеше да изпревари третия Александър Зверев, но загуби финала в Лос Кабос (Мексико), докато Зверев защити титлата си във Вашингтон.

Начело е Рафаел Надал, следван от Роджър Федерер. Новак Джокович е под №10 с 3,355 точки, но в следващите седмици се очаква да продължи изкачването си нагоре.

В класацията за заключителния турнир в Лондон през ноември Димитров продължава да е 18-ти. В нея определящи са турнирите от Големия шлем и „Мастърс“ 1000, какъвто е започващия днес в Торонто. В тази ранглиста няма вариант за изкачване нагоре без игра. Гришо спечели 1,500 точки с триумфа си в Лондон през миналата година.

„Topsport“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ