Стадионът на новото чудо във футбола ни – концлагер! Местна медия разпиля милионния проект на Петър Пашев

арена арда

Вчера Арда направи 1:1 със Струмска слава в първото си домакинство след завръщането в професионалния футбол. Момчетата на Елин Топузаков имат 4 точки след 2 кръга, но местната медия „Родопи24“ отправи жестока критика към представянето на отбора срещу радомирци, а още по-сериозно го отнесе и целият клуб заради отношението към феновете по трибуните.

Ето какво написаха от „Родопи24“ под заглавието „Жажда за вода, жажда за футбол… и Арда – Струмска слава 1:1“:

Ако бяхте решили да пиете вода в съботната жега на стадион „Дружба“, пардон Арена „Арда“ (по усмотрение на „босовете“ на отбора), то това нямаше как да се случи. Както и не се случи утоляването на жаждата за качествен футбол.

„Арда“ и „Струмска слава“ завършиха при резултат 1:1 в мач от втория кръг на шампионата от Втора лига. Гостите от Радомир показаха що значи „златна среда“ в „Б“ група, а домакините с нищо не загатнаха за амбициите си за влизане в Топ-а на българския футбол. Изсипани топки, безидейност в атака и един брилянтен в своите пропуски, но прокламиран като трансферен удар, нападател Димитър Макриев, който бе в основата на 90 на сто от пропиляните възможности на кърджалийци. Така може да се обрисува първият мач на „Арда“ пред родна публика.
Над 3000 екзалтирани фенове на „сините“ неистово искаха победата, но това така и не се случи. Капитанът Борислав Стойчев откри в края на първото полувреме, но колегата му по лента Георги Янев от противниковия тим възстанови равенството в 59-тата минута на мача. Стадионът избухна при влизането на единствения кърджалиец Ахмед Осман, който показаха какво означава да си ритал за „Арда“ когато си бил гладен и че няма разлика в „синьото сърце“ и когато си добре нахранен. Не такова обаче бе поведението на съотборника му Макриев, който се отличи с „бижутерски“ пропуски срещу скромния като поведение на терена и амбиции тим от Радомир.

Малко за атмосферата.

Кърджали показа, че е футболен град. Цените на билетите не стреснаха нито един фен и мачът бе по-резултатен откъм брой фенове отколкото 95% от срещите в „А“ група. Само, че… Нямате право да пиете вода на стадион „Дружба“, пардон Арена „Арда“! Всяка бутилка минерална вода бе изземвана от сотаджиите на входовете на стадиона. И сега, забележете – феновете нямат право дори да внесат семки, нещо което не се е случвало на нито един друг стадион в страната. Прокламираната „продажба на напитки“ на трибуните така и не се случи във всички сектори, а родители с малки деца трябваше да ги успокояват, че просто „жаждата не чини и пет стотинки, когато става въпрос за любимия отбор“.
Това беше. Безидейна „Арда“ на стадион, превърнат в концлагер. Следващия кръг гостуваме на „Литекс“. Имаме отбор да измъкнем и точка в Ловеч, че и да бием, но…

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ