Саша Илич забърка специална рецепта за Базел, сервира я студена на Фрай

7 Dni Sport25.08.2022
ЦСКА, Саша Илич

Традиционните ротации на Саша Илич по състава на ЦСКА ще спрат тази вечер за реванша с Базел, пишат колегите ни от „Мач Телеграф“.

Дотук сърбинът винаги изненадваше с някое неочаквано име в стартовата си единайсеторка в Лигата на конференциите – срещу Македония ГП с Назон в Скопие и младоците Бауренски и Минков в София, срещу Сейнт Патрикс вкъщи с други доскорошни тийнейджъри – Асен Дончев и Християн Петров, а в Дъблин пък на върха на атаката започна Морено.

Наказанието на Брадли де Нойер за двата мача с Базел пък превърна 20-годишния Християн Петров в откритието на вечерта, след като централният бранител се справи отлично на позицията на левия бек. Отделно силната колективна игра на практически всички стартирали футболисти на Националния стадион на практика бетонира местата им и за реванша. С едно изключение – възможно е включилият се ударно от резервната скамейка Дауда Бамба да получи доверието на Илич и да поведе „армейската“ атака вместо Браян Морено. Котдивоарецът с норвежки паспорт записа два мача за ЦСКА-София дотук, все в Европа, влизайки за по половин час с Патрикс и Базел преди седмица. При такъв сценарий Морено ще се появи след почивката, като колумбиецът доказа, че успешно влиза в ролята на жокер. Трите му гола за ЦСКА-София дотук са все като резерва – с Локо Сф (1:1), Берое (5:1) и Септември (1:0). Слави Шопов се завърна в групата след прекаран вирус, но заедно с Туфегджич ще отстъпят плеймейкърската роля на Линдсет, а по крилата пак ще бъдат Йомов и Гарсес.

За Базел без еврокартотека остава привлеченият преди седмица нападател Брадли Финк, който дебютира с гол при 5:0 над Алшвил за Купата. Възстановен обаче е острието Жан-Кевин Опостен, който вероятно ще влезе като резерва.

От клуба последно информираха, че Анди Зечири все още е контузен, но нищо чудно това да е трик. В атака се очаква изненада от Алекс Фрай, като Адам Салай и Зеки Амдуни зад унгареца може да поведат „синьо-червените“ към обрата, а капитанът Фабиан Фрай ще бъде върнат малко по-назад.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ