Световният ни вицешампион по таекуондо Денис Димитров: Да истина е

7 Dni Sport28.07.2022
Денис Димитров,

Състезателят по олимпийско таекуондо Денис Димитров е носител на голямата награда на фондация „Димитър Бербатов“ в категория „Спорт“ за 2021 година във възраст 9-12 клас. Новината съобщи бившият капитан на националния отбор и бивш футболист на Манчестър Юнайтед в социалните мрежи.

„Никога не очаквам нещо предварително. Надявах се и вярвах, че така трудът ми ще се оцени и ще се види от други хора. Аз кандидатствам вече три години. В първата снимката ми беше на корицата на Алманаха. Сигурно още тогова съм оставил някаква следа. Сигурно в решението е натежал и факта, че миналата година бях първи в световната ранглиста. Отговорността е голяма. Трябва да съм за пример“, сподели специално пред БНР Денис Димитров.

Състезателят на таекуондо клуб „Херея“ е носител на сребърен медал от световно първенство за кадети пред 2019, а през май тази година извоюва сребърно отличие от турнира за мъже в Швеция с ранг G2, след като загуби финала от европейския шампион и бронзов медалист от олимпийските игри в Токио Деннис Баретта.

От двe години към екипа на 17-годишният състезател е привлечен и един от най-добрите треньори в този спорт у нас Пламен Трънски. Той изведе Владимир Далаклиев до бронзовия медал на първенството на планетата при мъжете през 2017 година.

Сега световният вицешампион се подготвя за участие на световното първенство за юноши, което ще се проведе след няколко дни в „Арена Армеец“.

„Искам на световното да се представя по най-добрия начин. Подготовката ми мина добро. Екипът, с който работя, с екипът на клуб „Херея“ работихме отлично. От два месеца работя с господин Пламен Трънски. Той е човекът, който прави големите промени. Аз не гледам на треньорите ми като на екип, за мен те са повече от това – те са семейство и приятели. Разчитаме един на друг по време на тренировъчния процес и извън него. Треньорите ми Ангел Кирчев и Станимир Лазаров ми дадоха основата, а сега от господин Трънски получавам детайлите, които променят играта. Той ми помага да израсна като професионалист. Работата с хората от екпа е като един пъзел. Когато се подреди, тогава се изгражда добрият състезател. Ако едно парче липса, то не се вижда цялата картина. Цялото възстановяване след тежки тренировки и тежък сезон пада върху Димитър Ангелов, който е моя кинезитерапевт. Един състезател не може да е добър само физически, той трябва и психически да е устойчив. Трябва да е стабилен и да е добре както в професионалния, така и в личния си живот. Това стабилизиране се опитвам да постигна с Димитър Тодоров – моя психолог. Да съм в кондиция, да съм издръжлив, да имам достатъчно сила, достатъчно въздух и енергия го дължа на Димитър Василев, който ми е кондиционен треньор“, разказа Димитров и допълни:

„Мечтата ми е успех на олимпиадата. Гледаме към Париж 2024 година. Ако на един спортист целта му не е златен медал, а просто да присъства на дадено състезание, то той е по- добре да не ходи на него. Всичко под първото място не е реален успех. Моята цел на световното е първото място“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ