Българските участници в Европа записаха похвален рекорд

7 Dni Sport23.07.2022
Левски - ПАОК,

След изиграването на мачовете на българските отбори през отминаващата седмица можем да отчетем доста положителни неща. Едно от тях дори е исторически, отбелязват колегите от „Мач Телеграф“.

А именно – за първи път нашите клубове започнаха участието си в Европа, без да получат гол в първите си 6 мача.

Три от тези мачове бяха на Лудогорец. Двете сухи мрежи на „орлите“ срещу Сутиеска, както и тази на ЦСКА-София срещу Македония ГП не са някакви невъзможни цели за постигане и едва ли за тях двата клуба заслужават някаква похвала. Но все пак в други години в началните фази са се падали и по-леки съперници, които даже когато сме ги побеждавали, сме допускали голове.

Лудогорец бе фаворит и срещу Шамрок и не бе изненадващо, че го победи, но пък бе добре, че не инкасира попадение и от ирландците. Ботев Пд от своя страна имаше трудна задача срещу АПОЕЛ и опази вратата си, без обаче да отбележи. Така след нулевото реми фаворити преди реванша са кипърците. Левски имаше най-трудната задача и стигна до най-сензационния резултат, като се наложи над ПАОК с 2:0, макар че след него все още е много далеч от крайната победа.

Така равносметката зя нашите клубове дотук показва 6 мача, от които 4 победи и 2 равенства, при обща голова разлика 8:0. Досега 4 пъти се бе случвало български отбори да започнат с 5 сухи мрежи – през 2009, 2010, 2014 и 2021 година. През тази обаче рекордът падна.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ