Истината за сделката с милиардера, с който Левски ще издуха Лудогорец и ЦСКА

7 Dni Sport28.06.2022
Драган Шолак,

Няколко месеца вече се пише, за евентуалната сделка между ръководството на Левски в лицето на Станимир Стоилов – Мъри и Наско Сираков с представители на сръбския медиен магнат Драган Шолак, който е собственик и на Саутхемптън.

В преговорите от българска страна участва също и Иво Ивков.

Към днешна дата нещата са оптимистични, защото разговорите са подновени след известно замръзяване и от двете страни.

Счита се, че българската и сръбската страна е постигната принципна сделка и дори са обещани постове на двамата силни в Левски – Наско Сираков /почитен президент/ и Станимир Стоилов – Мъри, който ще си бъде треньор с функции, които са огледални на сегашния му статут в клуба.

Може би единственият сериозен проблем са дългове към Васил Божков, който е заявил, че ще ги опрости, но това трябва, да се случи документално, за да продължи сделката в следващ етап.

Твърди се, че при сделка Левски ще подмине ЦСКА по бюджет, а това може, да се случи и с Лудогорец. Говори се за нов модерен европейски стадион, който отива на клуб от ранга на „сините“ и много по-раздуто перо за заплати и трансфери, но всичко ще бъде управлявано по начина, който се прави сега. Стриктно и отговорно, за да продължи клуба, да върви в правилната посока и да се намали риска от разхищаване на средства.

Всички тези новини радват „сините“ запалянковци, които очакват положителна развръзка, за да бъде Левски незавасим от финансова гледна точка и да се мисли само за футбол.

Същевременно събраната сума от феновете на Левски само за около 3 месеца надвхвърли 3 млн. и 400 хил. лева.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ