Домусчиев дава втори и последен шанс на Аутуори! Наказанието след резила е ясно

аутуори

Треньорът на „Лудогорец“ Пауло Аутори вече е задължен да вкара отбора в групите на Лига Европа, след като отпадна в квалификациите за Шампионската лига. Родният първенец падна с 0:1 като гост на унгарския „МОЛ Види“, а първият мач в Разград завърши 0:0.

След това развитие на нещата подопечните на бразилския наставник имат задачата да отстранят два съперника по пътя към втория по значимост европейски клубен турнир.

Към момента въпросът за оставането на Аутори на поста старши треньор не се разисква на глас в Делиормана, но вътрешен човек в клуба призна пред „България Днес“, че бъдещето му зависи от това дали „орлите“ ще играят в групите на Лига Европа. Драмата в Унгария все пак ще се отрази на отбора, като в момента собствениците братя Домусчиеви са замразили интереса на треньора и клуба към нови попълнения.

В същото време се преразглеждат офертите към играчи на „зелените“ от страна на други отбори. Причината, разбира се, е финансова, тъй като в клубната каса така и няма да влязат милионите, които УЕФА дава на участниците в Шампионската лига. Първият продаден може да бъде Натанаел, към когото има конкретна оферта на стойност два милиона евро, твърдят в Разград.

Босовете са си правили сметка на бюджета за сезона именно включвайки постъпленията от най-комерсиалния футболен турнир, но така и не стигнаха до него. Постъпленията от Лига Европа са в пъти по-малко, а и не е сигурно, че „Лудогорец“ ще стигне до него, тъй като има още мачове, за да се класира.

Самият Аутори не пролича да е притеснен, но така и не даде смислено обяснение за загубата и отпадането от турнира.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ