Витал Хайнен повика звездно попълнение да помага на Полша в подготовката за Варна

7 Dni Sport01.08.2018
уилфредо леон

Кубинската звезда Уилфредо Леон очаква с нетърпение да се присъедини към полския национален отбор през следващата година. Новото попълнение на Сър Сейфти Конад (Перуджа) бе повикан за среща от селекционера на „дружина“ – белгийския специалист Витал Хайнен в Закопане (Южна Полша).

След срещата посрещачът влезе в ролята на спаринг партньор на бъдещите си съотборници по време на подготовката за Световното първенство в Италия и България. Кадърът от заниманията обиколи медиите и породи доста коментари.

Припомняме ви, че Леон изпадна в сложна ситуация заради желанието му да смени спортната си националност през миналата година. От полската федерация определиха срок от две години за това, който изтича именно през 2019 г. Така кубинецът ще направи своя дебют за „червенобелите“ на Европейското първенство.

Полша стартира на 12 септември срещу Куба във Варна в мач от група D. Двубоят с българските „лъвове“ е на 18 септември. Останалите в групата са Финландия, Иран и Пуерто Рико.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ