Стойчо Стоилов отново работи за ЦСКА, има специална задача

7 Dni Sport05.05.2022
стойчо_стоилов_трифон_попов

Доскорошният главен мениджър на ЦСКА – Стойчо Стоилов е бил тези дни в Южна Америка, където е наблюдавал няколко футболисти за селекцията на „червените“. Въпреки, че в края на юли миналата година той официално напусна Борисовата градина, благоевградчанинът продължава да участва в селекционните процеси на „Армията“, наблюдавайки потенциални нови попълнения.

Както е известно, Стоилов има солидни контакти в Южна Америка, откъдето доведе десетки футболисти, първо в Литекс, а след това и в ЦСКА. Бразилия и Колумбия пък са пазарите, към които от „Армията“ най-често се насочват в последните години. Именно от тези две страни бяха привлечени и двете зимни попълнения на тима през настоящата кампания. От изпадналия колумбийски Атлетико Уйла дойде Брайън Морено, а от втородивизионния бразилски Бруске – Маурисио Гарсес. И двамата обаче засега разочароват, като първият е бил на терена по-малко от 30 минути. Гарсес пък постепенно се налага в състава, но от него се очакваше доста повече, пишат колегите от „Тема спорт“.

Доскорошният треньор на „червените“ Стойчо Младенов разкри, че той не е одобрявал тяхното привличани и трансферите са направени „през главата му“. „Новите двама играчи, привлечени през зимата, не знам кой ги е гледал. Кой е ходил в Колумбия, в Бразилия. Нито аз съм ходил да ги гледам, нито някой от моя екип“, заяви специалистът на последната пресконференция преди да подаде оставка. Според запознати Младенов е визирал именно Сточо Стоилов.

Въпреки привидния неуспех на Морено и Гарсес обаче в Борисовата градина ще се обърнат към южноамериканския пазар и през лятото. Припомняме, че в началото на миналата година от Бразилия на „Армията“ пристигна голмайсторът на тима Жорди Кайседо, а в ЦСКА – София се надяват на няколко подобни входящи сделки в следващите месеци. Стоилов е наблядавал играчи на два поста. Очаква се предстоящата лятна селекция на „червените“ да включва привличането на доста голям брой нови футболисти.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ