Йомов отсече: Искам повече българи в ЦСКА, но не решавам аз

ЦСКА - Славия, Георги Йомов

Футболистът на ЦСКА Георги Йомов гостува в предаването „Код Спорт“ по RING. Атакуващият играч блести с екипа на „армейците“, въпреки че дядо му Тодор Барзов е легенда на Левски. Йомов имаше огромна заслуга за спечелването на Купата на България от „червените“, както и за паметните европейски успехи над Осиек и Виктория (Пилзен) в Лигата на конференциите миналото лято. Предлагаме акценти от интервюто с Йомов:

– Финал за Купата на България – достатъчно утешение ли е това за сезона на ЦСКА?
– По принцип не беше това годината, която искахме. Не искахме така да се развие годината за нас. Но не бих казал утешение. Това е много важен мач, в който ние трябва да покажем, че можем да защитим купата от миналата година и да направим всичко възможно да зарадваме феновете.

– ЦСКА не е печелил в поредни години купата от времето на Христо Стоичков през 80-те години. Какво очаквате от финала?
– Мач като всеки един финал. Твърд мач. Надявам се да излезем победители от него и да зарадваме нашите привърженици.

– ЦСКА започна годината на две точки разлика от Лудогорец и след лагер с добри резултати в контролите в Анталия. Защо отново не успяхте да се преборите за титлата?
– Защото там, където трябваше да печелим лесни точки, ние ги загубихме. Наши грешки, които няма как да върнем. Това оказа огромно влияние върху разликата в точките. Смятам, че това ни изигра лоша шега и заради това се получи така.

– В Славия играхте почти само българи, а в ЦСКА често титуляри сте единствено с Иван Турицов. Наистина ли родната марка футболисти не е конкурентна за нивото на ЦСКА?
– Докато съм жив ще твърдя, че трябва да играят повече българи. Смятам, че има доста качествени футболисти в България. Но така са решили треньорите, така е решил клубът. Това е тяхно решение и ние не можем да го коментираме, но моето мнение е, че трябва да играят повече български футболисти.

Красимир МИНЕВ и Владимир ПАМУКОВ, РИНГ


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ