Ивет, Мирела, Радослава! Това са шансовете ни за медал от европейското в Берлин

7 Dni Sport02.08.20180
ивет лалова

Три от 14-те български атлети, които ще се състезават на европейското първенство в Берлин (6-12 август), имат потенциал да спечелят медали. Това показва справка с букмейкърските компании.

Според френската Zebet по-малко от седмица преди старта на шампионата в германската столица Ивет Лалова, Мирела Демирева и Радослава Мавродиева са единствените, които реално могат да се завърнат с отличия. Първите две са европейски вицешампионки от последното първенство на открито в Амстердам 2016, докато третата българка е носителка на сребро от турнира в зала в Белград през миналата година.

Съвсем логично най-голям шанс за медал букмейкърите виждат в Мирела Демирева. 28-годишната софиянка стана първата от 2016-а насам, която побеждава Мария Ласицкене. Рускинята бе в серия от 46 поредни успеха в сектора за висок скок, но претърпя поражение на Диамантената лига в Рабат в средата на юли. Освен това Мирела вече влезе в клуб „200“ и се намира на четвърто място в европейската ранглиста със своите 2 метра. Пред нея са само Ласицкене (2,04), италианката Елена Валортигара (2,02) и седмобойката Нафисату Тиам от Белгия (2,01), която обаче може и да не участва в тази дисциплина.

Ивет Лалова пък е поставена на четвърто място сред претендентките на 100 метра. Основен фаворит е британката Дина Ашър-Смит, следвана от Дафне Скипърс (Хол) и Камбунджи (Швейц). Мавродиева, която е пета в европейската ранглиста в тласкането на гюле, е на същата позиция и сред потенциалните медалистки в заложната компания. Пред нея са Шваниц (Гер), Губа (Пол), Дубицкая (Блрс) и Мартон (Унг).

Въпреки че е шеста в ранглистата на Европа в тройния скок, Габриела Петрова не присъства сред претендентите за отличия на Zebet. Съвсем очаквано и логично нито един от представителите ни при мъжете не е отличен с коефициент за титла или медал.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ