Новата звездна селекция на Хебър Пз започна подготовка

волейбол - Хебър Пазарджик

Волейболистите на Хебър (Пазарджик) стартираха подготовка за новия сезон днес. Първата тренировка в зала „Васил Левски“  мина без разпределителя Иван Станев, който има ангажименти с националния отбор. За сметка на това треньорът Атанас Петров ще може да разчита на останалите си нови попълнения. А в тима от Пазарджик такива не липсват.

Хебър се подсили на поста разпределител именно с опитния Станев. Високият 190 см волейболист ще бъде в конкуренция със Светослав Станков. През последния сезон той носеше екипа на иранския Сайпа. Преди това той беше част от ЦСКА и Нефтохимик 2010 (Бургас). 22-годишният Светослав Станков пък превъзхожда с ръст (194 см). Той е бил част от младежкия национален отбор, а в Пазарджик пристига от Марек Юнион – Ивкони (Дупница).

За пефектно посрещане Атанас Петров ще разчита на македонския национал Александър Ляфтов, Мартин Симеонов, Илиян Божков и новото попълнение Михаил Никел. Михаил Никел е младежки национал на Русия. Той идва от отбора на Локомотив (Новосибирск), където е капитан на младежката формация на клуба.

Централните блокировачи тази година са Иван Тасев, Стойко Ненчев, Венцислав Рагин и Георги Чалъков. Иван Тасев ще продължи да се състезава за Хебър след редица важни включвания през изминалия сезон. В състава пристига опитният Стойко Ненчев, който се завръща в България след престой във Франция. В България Стойко носеше екипа на ЦСКА. В Хебър ще играе и Венцислав Рагин. 26-годишният бивш младежки национал се завръща в България от двугодишен престой в Катар, а преди това е играл за отбори като Левски и румънския Констанца. В Пазарджик пристига и 212-сантиметровият Георги Чалъков.

Първият нов диагонал в състава на Хебър е Спас Байрев. 25-годишният волейболист носеше екипа на Арда (Кърджали), след като изтърпя наказание за употреба на ззабранени вещества. Преди това пък се подвизаваше в Левски. Щабът на Хебър работи по привличането на още един диагонал, който ще се включи в подготовката на състава на по-късен етап.

Подобна е ситуацията и на поста либеро. В Пазарджик остава младият Дафин Коцаков. Продължава обаче търсенето на опитен състезател на тази позиция.

Подготовка с мъжкия състав на Хебър започват и трима юноши – Николай Бръшков (16), Кристиян Славчев (17) и Георги Георгиев (17).

В щаба на старши треньора Атанас Петров остават помощникът му Николай Димитров, статистикът Кирил Донев и физиотерапевтът Славейко Катранков. Новото попълнение в екипа е младият помощник – треньор Петър Божилов. овото попълнение в екипа се казва Петър Божилов. Младият специалист ще бъде помощник-треньор. Преди Хебър той работи с деца в школата на Славия и Една Волей. Петър е завършил Националната спортна академия в София.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ