Славиша Стоянович подпука Роси за подготовката и захапа Лудогорец! Новият треньор на Левски намекна за чистка и голяма селекция

славиша стоянович красимир иванов

Новият старши треньор на Левски Славиша Стоянович бе официално представен на пресконференция на „Герена“. Словенецът говори надълго и нашироко за ситуацията в отбора, като призна, че от една седмица е в постоянен контакт с временния треньорски екип. Той захапа и Делио Роси за подготовката на тима, тъй като е видял, че „сините“ изнемогват след 70-та минута на мачовете. Стоянович заяви още, че не може да обещае трофеи, защото това не е в стила му, но  според него Лудогорец вече не е този силен отбор от преди няколко години. Специалистът намекна и, че ще прави сериозна селекция, тъй като в съблекалнята липсва баланс, а и някои футболисти играят само защото по-силните от тях са контузени.

„Не обичам да говоря много. Титлите и успехите ги носят работата. Бягам от клишетата и риториката в подобни ситуацията. Този клуб е велик с велика публика. Знам какво ме очаква, не е първият велик клуб, който водя. Спокоен съм, не се притеснен. Феновете добре разбират футбола, обичат го и харесват красивия, атрактивен футбол с много голове. Знаят и да критикуват, когато трябва. Няма сметки при мен, само раздаване на 100% в тренировките и мачовете. Надявам се, че всички играчи са свестни, тогава и аз ще съм доволен.

Една седмица съм в контакт със асистентите, имам информация за играчите. Не може да разчитаме на всички играчи. Вчера гледах на живо мача, предишния – по телевизията. На някои позиции имаме повече от необходимите футболисти, на други имаме дефицит.

Има много неща, които трябва да подобрим. Има компактност, стига се до дезорганизация в защита на моменти, в други показваме добри неща. Впечатленията ми са на око, но отборът или е преуморен, или не е тренирал достатъчно добре. В първите 70 минути играем добре, в последните 20 имаме проблеми. Имам само визуална информация до тук.

Всеки треньори има своя философия, не искам да коментирам колеги. Моята философия е донесла някакви титли досега. Трябва да играеш атрактивно, за да печелиш трофеи. Всички искаме да играем така, но трябва да има дисциплина и в двете фази.

Разбирам, че не е най-добрият момент за клуба. Публиката се влияе от импулсите, добри или лоши. Във великите клубове няма средно положение – или си слаб, или си силен. Надявам се, че играчите са добри, с характер, да знаят какво е да носиш фланелката на Левски, да умеят да играят под напрежение.

Видях дисциплина в някои моменти вчера, но видях и обърквания. Това е нормално, когато се прави промяна. Играчите тряба да знаят какво да правят с топката и без нея. Видях и моменти, които не бяха особено добри.

Трябва да се реагира със селекцията сега, не да се чака зимата. Имаме само по един ляв и десен бек. Трябва да има баланс и в дефанзивните, и в офанзивните играчи. Няма как футболист, който играе по 30 мача на сезон, да направи 30 силни мача.

Резултатите ще покажат каква работа съм свършил. Нужно е да имаш и малко късмет. Аз съм човек, който е близо до клуба си и футбола. Обичам да имам отговорност, не се крия и обичам да има работа.

Бях на почивка в Сърбия, когато получих предложението. За една нощ взех решението да приема, разбрахме се за пет минути. Спас Русев е сериозен и отговорен човек. Левски дълго време не е печелил трофей и това също ми е позната ситуация. Надявам се това да е нашата година, без значение дали ще спечелим титлата или купата. Трябва да се приближим някак до Лудогорец. Дано намерим път, но той няма да е лесен. Гледах мачове на Лудогорец, не стартираха силно и не изглеждат толкова силен отбор, колкото предишните години. Може да треньорът Пауло Аутуори да прави ротации, той е голямо име.

Познавам българското първенство и знам, че е добро. Футболът е твърд, има отбори, които са добре организирани и може да ти отмъкнат точки. На хартия може да има слаби съперници, но реално не е така.

Аз съм човек, който не обича да обещава. Аз действам стъпка по стъпка и мач по мач. Не искам сам да си поставям цели. Искам всеки следващ мач да ни е добър.

Никога не съм търсил алиби, не търсете и вие в това, че аз не съм правил селекцията. Положението е такова каквото е, приел съм да работя в тази ситуация. Трябва да направим анализ на това кое ще ни носи успехи на терена.

Асен Букарев ми го предложиха от клуба, с него вече говорихме и се запознахме с философиите си за футбола. Мисля, че той може да помогне на отбора. Първият ми помощник ще дойде скоро, в момента има действащ договор като директор на школата на Деян Станкович. За Панайотов чувам за първи път, тепърва ще се запозная каква е ситуацията с него и какъв е проблемът.

Ще ми трябват 10 дни да се запозная с всички футболисти, да видя качествата им.

Гледал съм доста мачове на Левски през годините. Бях на мача с Олимпия (Любляна), но не е добре да говорим за него. Потърсих помощ от приятели, които знам, че ще ми дадат вярна информация за клуба.

Всичко се свежда до капацитета на играчите, до това колко бързо схващат изискванията в тренировките. Няма време за експерименти, първият ми мач ще е в неделя. Трябва да бъдем рационални, да се направи системата за мача и да спечелим точките. Трябват 2-3 месеца, за да се види наистина това, което един треньор иска да наложи. Нямаме такова време.

Някои имаха шанс да играят заради контузии. Има футболисти, които са добри в тренировките, но не и в мачовете. Трябва да се характерът на играчите. Сигурно е добре да има спортен директор, който да е свръзка между нас, долу на терена, и хората, които ръководят клуба от високите етажи. Това е човек, от който треньорът има нужда за съвет при селекцията, при провеждането на тренировките. Искам да има човек, който да спойката, без значение дали ще е спортен директор или приятел.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ