Григор вече е 18-и в годишната ранглиста, нуждае се от много силно лято

01jpg

Най-добрият български тенисист Григор Димитров запази шестото място в световната ранглиста на АТР. 27-годишният Димитров, който не участва в турнири през миналата седмица, има на сметката си 4610 точки.

В годишната класация АТР Race to London Димитров обаче губи три места до 18-то място. Гришо има почти два пъти по-малък актив от осмия Кевин Андерсън, който е с 2820 пункта и засега взима последния „билет“ за финалния „Мастърс“ в британската столица. През 2018 година Димитров има 1420 точки, а от тенисистите пред него в състезания ще участват тази седмица Хьон Чунг, Кайл Едмънд, Фабио Фонини, Кей Нишикори, Джон Иснър, Доминик Тийм, Хуан Мартин дел Потро и Александър Зверев, които могат да натрупат нови точки. На практика Димитров трябва да направи изключително силни изяви в сезона до US Open и след това в Европа, за да се надява на участие в Лондон, където миналата година стана шампион и спечели 1500 точки. Както е известно Димитров се завръща в игра за „Мастърс 1000“ в Торонто от шести август. Лидер в основната ранглиста продължава да бъде Рафаел Надал (Испания) с 9310 точки, пред Роджър Федерер (Швейцария) със 7080 и Александър Зверев (Германия) с 5665 точки.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ