Националите до 18 години разгромиха Албания с 44 точки разлика

02

Националният отбор по баскетбол за юноши U18 записа очаквана победа срещу Албания на европейското първенство в Дивизия B, което се провежда в Скопие. Българите не дадоха шанс на своя съперник и спечелиха мача с 93:49. Те решиха двубоя в своя полза още преди почивката, като до края на практика мачът се доиграваше.

Както и на предишните срещи, сега също имаше българска агитка. В залата да подкрепят отбора бяха дошли и националите до 16 години, водени от Христо Ценов и Теди Буков.

След този двубой тимът ни е с баланс 2-1, докато загубата бе трета поред за Албания. Днес е почивен ден на първенството, а във вторник тимът ни се изправя срещу Швеция.

Серия от 11:0 и общо три тройки в полза на българите дадоха начало на срещата, като близо четири минути албанците не успяваха да се разпишат. Водени от капитана си Цветомир Чернокожев, който само за една част отбеляза 16 точки, националите продължиха да контролират събитията на терена и след десет минути игра водеха с 29:10.

Те продължиха да увеличават аванса си и през втория период. Това позволи на Мануел Марков да пусне в игра всички състезатели, като закономерно на почивката „лъвчетата“ се оттеглиха с комфортна преднина от 36 точки.

Ситуацията на терена не се промени и след паузата. Въпреки че развалиха мерника от далечно разстояние, българите отново доминираха и преди заключителните минути водеха с 43 точки разлика. Последната част бе протоколна, тъй като победителят отдавна бе ясен.

Цветомир Чернокожев бе най-резултатен с 16 точки. Силно се включи и Александър Стоименов, който отбеляза 14. С 10 е Костадин Лазаров.

За Албания Хульо Берати вкара 12.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ