Христо Христов: Още след първото движение бях сигурен, че съм еврошампион

7

Варненският щангист Христо Христов коментира, че още след изхвърлянето бил убеден, че печели европейската  титла в категория +94 кг при кадетите до 17 години в Милано.

След като бе награден със златния медал и химнът на България прозвуча в негова чест, Ицо даде проба за допинг, а след това разкри своите впечатления от състезанието пред „Петел”.

Ето първите думи на Христо Христов след третата му европейска титла:

„Бях добре подготвен и уверен в силите си, и още след изхвърлянето вече знаех, че съм европейски шампион. В първото движение постигнах резултатите, които планирахме, с едно малко изключение. Бях готов да изхвърля 168 кг в третия опит, но не ми позволиха да заявя тази тежест с аргумента, че времето е изтекло. Това, обаче не беше така, тъй като оставаха 1 минута и 30 секунда за заявката. Затова завърших със 166 кг.

В изтласкването ме ощетиха за втори път при третия опит на 203 кг. Видях, че се появи светлината на таблото и затова пуснах щангата, но после се оказа, че сигналът от съдийската маса се забавил и е дошъл след светлината.

Иначе на този холандец повече няма да му дам златен медал в следващите състезания, в които участваме заедно, както в двете движения, така и в двубоя.

Щастлив съм, че напускам кадетите с три от три възможни евротитли, но продължавам да твърдя, че световната за кадети до 17 години е най-значимата за мен.

За почивка време няма да имам. Още след като се прибера във Варна във вторник, влизам в залата, тъй като искам да се представя на най-високо ниво на младежката Олимпиада в Аржентина през октомври. Това е моята основна цел за тази година.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ