Тодор Стойков: Искаме Левски Лукойл да бъде новият хегемон в България

01jpg

Президентът на Левски Лукойл Тодор Стойков смята, че „сините“ могат да бъдат хегемон в българския баскетбол. Той сподели, че отборът има нужда от класни играчи като близнаците Деян и Калоян Иванови. В интервю за Канал 3 Стойков разкри, че братята са се съгласили да приемат предложението на клуба след няколко разговора и компромиси от двете страни.

„Имахме голямо желание да привлечем българи, които да са на високо ниво. Проведохме разговори с близнаците и те се съгласиха да подпишат договор до следващата година. Те са доказани баскетболисти и това е хубаво, че ще играят в България.

Аз ги познавам от много време и знам какво могат, може би и това е помогнало до някаква степен да се съгласят. Продължава селекцията, търсим още попълнения. Няма значение дали ще привлечем българи или чужденци. Досега другите в отбора нямат договори предстоят разговори да видим кои ще си тръгнат и кои ще останат“, заяви Стойков.

Президентът на Левски Лукойл коментира и напускането на гарда Станимир Маринов: „Относно Станимир Маринов, той си тръгна по свое желание, но не мисля че е един от най-класните играчи. Пожелавам му успех!“

Стойков обяви и целите на „сините“ през следващия сезон: „Естествено, че целите са титла и Купа. Надявам се в евротурнирите да направим добро представяне. Това, което направихме през последните 5-6 месеца, е нищо сравнение с това, което ни се иска. Искаме Левски да бъде новия хегемон в българския баскетбол“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ