Само в 7DS: Бомба! Участник в Шампионската лига дава 15 000 евро заплата на Неделев!

Ботев03_2

Перлата на Ботев Пд Тодор Неделев хвана окото на пореден чуждестранен клуб. Новият кандидат за национала на канарчетата е отбор, който се бори за попадане в групите на Шампионската лига. Неделев вече е в полезрението и на Легия (Варшава), научи 7DniSport.bg. Футболист №1 на миналия шампионат в родната Първа лига е предложен на шампиона на Полша от футболни агенти. Сред мениджърите има и сърби. Грандът от Варшава, който е рекордьор по участия в полската Екстракласа, е проявил интерес, след като Тошко е бил лансиран пред клуба. От Легия са готови да предложат заплата от 15 000 евро на Неделев, разбра още 7DniSport.bg. Пред полския гранд е обявена цена от 2 милиона евро за правата на 25-годишния офанзивен халф на канарчетата.

7DniSport.bg вече първи разкри, че от Ботев Пд са определили именно тази трансферна сума за продажбата на Неделев.

ВИЖТЕ ТУК РАЗКРИТИЕТО НИ ЗА ИСКАНИТЕ ПАРИ ЗА НЕДЕЛЕВ И ПОДРОБНОСТИТЕ ПО ТЕМАТА

На този етап не е ясно дали клубът от Варшава ще склони да плати толкова сериозна сума, за да купи звездата на пловдивчани. По наша информация за момента нещата по-скоро отиват към отказване на поляците, като основната причина не е цената от 2 милиона евро, която искат от Ботев Пд. Проблемът е друг.

Освен това във вторник Легия загуби с 0:2 като домакин от шампиона на Словакия Спартак (Търнава) в първата среща от втория квалификационен кръг за класиране в групите на Шампионската лига. Поляците ще имат почти непосилната задача да заличат пасива си на реванша. Ако пропадне възможността за атака на груповата фаза на най-комерсиалния клубен футболен турнир в света, то грандът от Варшава ще има още една причина да преосмисли в негативан смисъл варианта да се подсили с Неделев, въпреки че са готови с параметрите по евентуалната бъдеща заплата на Тошко. Това ще натежи допълнително за отлагане на офанзивата на поляците за Неделев.  Дори и при отказване от изпращане на официална оферта, от Легия ще продължат да следят 25-годишния техничар и занапред и може да пожелаят да го привлекат през зимата или догодина. Месечното възнаграждение, което ще предложат на Тошко едва ли ще се промени драстично.

Припомняме, че през последните месеци запитвания за Неделев отправиха куп отбори. Сред тях са Партизан(Белград), Динамо (Загреб), египетският Ал Ахли, а агент, който живее в Италия го предложи и на три тима от Серия „А“ – Сампдория, Каляри и Парма.

Лудогорец също постоянно пробваше да го привлече. В случая с хегемона в родния шампионат обаче самият Неделев отклонява предложeнията на разградчани, защото предпочита да продължи кариерата си в чужбина, ако изобщо се стигне до напускането му на любимия Ботев Пд през летния трансферен прозорец.

До затварянето му има повече от месец и може да се стигне до продажбата на Неделев. Възможно е някой от проявилите интерес към него в момента да отправи официална оферта. За някои от клубовете цената от 2 милиона евро вероятно ще се окаже проблем. Почти сигурно обаче Лудогорец ще направи още един опит да уреди привличането на Неделев преди затварянето на трансферния прозорец, твърдят няколко наши независими един от друг източника.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ