Национален селекционер мечтае за успех на Европейското и отсече: Момчетата ми знаят какво искат от себе и баскетбола!

Баскетбол - кош

Селекционерът на националния отбор по баскетбол за момчета U16 Христо Ценов сподели пред BGbasket.com, че е много доволен от старанието на играчите си до момента и коментира, върху какво се работи в тима по време на лагера.

Сега съставът ни се готви в Перущица, а последната част от лагера е в София.

„Не мисля, че може да се правят някакви генерални изводи от контролите, които изиграхме в Габрово. Момчетата играха с разбиране, което ме радва, но има да свършим още много работа. Фокусираме се върху фундаментални неща, които да подобрим, а не тактика и техника,“ отбеляза Ценов. „Липса на основни умения не ни позволява, затова се фокусираме върху поправими детайли.“

„Децата, с които работя в момента, от година-две, са изключително съзнателни. Те знаят какво искат от себе си и баскетбола, затова не сме имали проблеми с дисциплината. Много съм доволен,“ продължи той.

Христо Ценов има и лични наблюдения върху развитието на Емил Стоилов, който замина от ЦСКА в Естудиантес, където игра през последния сезон: „Емо е напреднал, той играе и в кадети, и в старша възраст, и при мъже, което няма как да не му качи нивото. Треньорският екип е на много високо ниво там, грижат се за него, всеки е ангажиран с развитието му. Кондиционно е дръпнал, станал е доста по-силен.“

Върху наборът, с който работи той, падат и доста очаквания, заради талантите в него, но младият наставник сподели, че предпочита да не се вкарват определения, защото на всяко европейско първенство за подрастващи се вижда колко много качествени и талантливи деца има в цяла Европа, дори и в Б дивизия.

И все пак, в Сараево отборът ни отива с надежда. „Крайно оптимистично съм настроен, мечтая си, но за да постигнем нещо трябва да се обединим и трудим безкрайно. И с малко късмет,“ си пожела Христо Ценов.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ