Лудогорец може да капарира днес в Атина не само Лига Европа, но и… 11-та титла в България

7 Dni Sport03.08.2021
лудогорец1

Лудогорец гостува на Олимпиакос в първи мач от третия предварителен кръг на Шампионската лига. Двубоят на „Йоргос Караискакис“ е тази вечер от 22:00 часа. Разградчани имат изключително трудната задача да се справят с един от традиционните участници в груповата фаза на турнира на богатите.

„Орлите“ имат положителен баланс в мачовете си срещу балкански отбори в Шампионската лига. Отстраняване на гърците, гарантира на разградчани освен ПОНЕ място в Лига Европа, то и… 11-та титла на България. Защо ли? Защото с над 13 милиона лева приход от турнирите, Лудогорец безпроблемно ще си обезпечи първото място у нас. С отстраняването на Мура делиорманци вече си гарантираха участие в третия турнир на УЕФА, където ги чакат над 3 млн. евро.

До този момент Лудогорец отстрани Шахтьор (Солигорск) и Мура, докато Олимпиакос се справи без да блести с Нетфтчи (Баку).

Грандът от Пирея е изключително силен. Шампион е на страната си 46 пъти. Гърците разполагат с много силен състав и имат сериозни амбиции в турнира. През лятото играха контрола с ЦСКА, която спечелиха с 2:1.

На „Караискакис“ се очакват около 10 хил. фенове на домакините. През деня температурата в Атина ще бъде около 44 градуса, а по време на мача най-вероятно ще е с десет градуса надолу.

Очаква за Олимпиакос като титуляр да излезе Томаш Вацлик на вратата. В отбрана ще е триото Семедо, Папастатопулос и Ба. Халф-бекове ще са Лала и Рябчук. В средата на терена ще играят Мвила и Камара. В атака ще се разчита на Валбуена, Кока и Ел Араби.

Наставникът на Лудогорец ще заложи на Кахлина под рамката. В отбрана ще действат Икоко, Пластун, Вердон и Недялков. В халфовата линия ще играят Баджи и Гонсалвеш, а в ролята на плеймейкър ще бъде Каули. В атака ще се разчита на Десподов, Текпетей и Сотириу.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ