Тити Папазов разкри причините за трансфера на гард на Левски Лукойл в Румъния

баскетбол - Тити Папазов

Старши треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов обясни причините за трансфера на Станимир Маринов в румънския Клуж Напока. Пред BGbasket.com наставникът заяви, че гардът сам е пожелал да продължи кариерата си в чужбина, въпреки че имаше договор с българския шампион и за следващия сезон.

„Проявихме човечност и оставихме едни добре отворени отношения и врати. Станимир Маринов пожела да отиде в чужбина. Говорихме и аз се съгласих да не му пречим, защото беше много искрен. Той допринесе за това Левски да стане шампион. Още когато коментирахме идването му от Украйна, имаше желание да оставим свободен период за чужбина. Впоследствие в договора това не стана“, заяви Папазов пред BGbasket.com.

„Оставихме прекрасна година. Нека да опита. Вратата му е отворена. Естествено, че трябва да търсим заместник на негово място. Няма състезател в моята треньорска кариера, който да каже, че по някакъв начин съм попречил на неговото развитие. Той смята, че това е по-високо стъпало за него и така го чувства. Аз искам да работя с щастливи хора. Водихме разговори като големи мъже. Усетих, че иска да играе в чужбина, не бяхме конкретизирали още къде“, добави наставникът.

Въпреки това Константин Папазов е убеден, че Станимир Маринов може да играе в още по-силно първенство от румънското. „Смятам, че той има по-голям потенциал от Румъния. Дано там да направи силен сезон, за да може това да бъде стъпало за по-сериозно бъдеще“, завърши старши треньорът на Левски Лукойл.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ