Тежък жребий за Лудогорец! Бивш треньор на ЦСКА или скандинавски гранд ги чакат след унгарците в ШЛ

пауло ауторори, лудогорец

Лудогорец ще се изправи срещу победителя от двойката Клуж – Малмьо  в третия предварителен кръг на Шампионска лига,  ако елиминира унгарския първенец Видеотон. Разградчани ще са в гости в първия двубой на 7 или 8 август. Реваншът е седмица по-късно на „Лудогорец Арена“.

Начело на румънския шампион от миналия месец е бившият наставник на ЦСКА Едуард Йорданеску. Той взе първи трофей в кариерата си, печелейки Суперкупата на Румъния с успех 1:0 над Университатя (Крайова) с Христо Златински и Радослав Димитров в редиците си. В първенството Йорданеску започна с малко очаквано равенство 1:1 срещу средняка Ботошани у дома.

Малмьо пък завоюва втора поредна титла на Швеция и общо 5-а от 2010 година насам. Тимът е воден от немския специалист Уве Рьослер, който е назначен през месец юни и от тогава е записал 4 победи (2 в Алсвенскан и 2 в ШЛ) и 1 равенство (в Алсвенскан) в 5 официални мача. Първенството на скандинавската държава е в разгара си, като след 15 кръга Малмьо заема 6-о място с 22 точки и изостава на 11 от лидера АИК.

Aко Лудогорец отпадне от Видеотон, то разградчани ще продължат похода си в Лига Европа. Там съперник ще е един измежду Жрински от Босна и Херцеговина и малтийския Валета.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ