Лудогорец продължава напред в ШЛ, Десподов герой за орлите

лудогорец

Лудогорец победи беларуския Шахтьор Солигорск с 1:0 в Белград и в реванша от първия предварителен кръг на Шампионската лига (1:0 в първия мач).

Двубоят не се игра в Беларус заради санкциите към страната за принудително приземения в Минск на 23 май пътнически самолет и започна с по-активна игра на разградчани. Сотириу и Вердон обаче не бяха точни пред вратата на съперника.

Символичните домакини от Шахтьор постепенно показаха зъби, но звездата им Дембо Дарбо на два пъти не успя да преодолее вратаря на Лудогорец между 20-ата и 30-ата минута.

В края на полувремето Кирил Десподов опита да преодолее вратата на беларусите след комбинация със Сотириу, но вратарят спаси удара му.

Втората част започна с положения и пред двете врати, а по-чистите положения бяха за Лудогорец.

Кирил Десподов успя да открие резултата в 71-ата минута, след като получи топката на границата на наказателното поле и с техничен удар я прати в мрежата (1:0).

До края разградчани натиснаха съперника, който се прибра в собствената си половина, но не се стигна до промяна на резултата.

В следващата фаза след седмица (20.07.) Лудогорец ще спори със словенския Мура, отстранил северномакедонския Шкендия след 5:0 у дома и общ резултат 6:0.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ