ЦСКА разкъса безпомощните Смърфове за 10 минути! Новият звяр в „червената“ атака и Жоржиньо пропуснаха да тръгнат с хеттрик (СНИМКИ)

ЦСКА Локомотив Пловдив 2ро (14)

ЦСКА започна сезон 2018/19 г. в Първа лига с домакинска победа 2:0 над Локомотив (Пловдив). „Червените“ реализираха и двете си попадения през второто полувреме, като точни бяха новият №9 на тима Мауридес Роке Жуниор и крилото Жоржиньо, който можеше да направи и хеттрик, но направи няколко страхотни пропуска в течение на двубоя. Мауридес се понрави с работоспособността си и връщането си назад, за да отваря пространства за нахлуване от втора позиция на Тиаго. Португалецът определено създаде много главоболия на отбраната на „черно-белите“ и можеше да вкара повече от веднъж, но ударите му  от чисти позиции не намериха целта. Пловдивчани пък действаха прибързано в нападение и въпреки че в голяма част от срещата стояха подредено в отбрана и центъра на терена на намериха път към мрежата на Витаутас Черниаускас.

ЦСКА пое инициативата в мача от самото му начало, но ударите на Николай Бодуров с глава и на Рубен Пинто от дистанция не намериха целта. В 12-та минута Жоржиньо направи първия си сериозен пропуск. Вратарят Милина не успя да избие добре над Мауридес и топката стигна до крилото, който от 10-тина метра стреля много високо над опразнената мрежа. Стражът на Локо Пд допусна още по-сериозна грешка в 23-та минута, когато тръгна да гардира топката пред Жоржиньо. Португалецът обаче му я измъкна точно на границата на наказателното поле до аутлинията и започна да показва техника, за да си освободи пространство за удар. Решението се оказа грешно и изстрелът бе блокиран. Непокритият на дузпата Мауридес с право се ядоса, че не получи подаване.

Смърфовете погледнаха по-сериозно към Черниаускас след 25-та минута. Секулич загуби в централната зона и бързата контраатака на пловдивчани завърши с два поредни блокирани удара в наказателното поле на ЦСКА. „Червените“ допускаха неточности при изнасянето и в 41-та минута Умарбаев се възползва от грешка на Малинов. Таджикът открадна от национала и от 25 метра стреля фалцово, но топката премина встрани от гредата.

На полувремето в игра за „червените“ влезе Едвин Джеси и той веднага изостри действията в атака. Острото му центриране обаче бе засечено високо над вратата от Мауридес. В 52-та минута упражнението се повтори. Джеси нахлу отляво след чудесен пас на Тиаго и центрира, играч в черно-бяло сложи крак на пътя на топката и тя придоби парабола, пращаща я на 8-9 метра от вратата. Мауридес изскочи сам и с глава я забоде под гредата в далечния ъгъл – 1:0 за ЦСКА!

В 56-та минута новият таран на „червените“ пресече изчистена топка от Стивън Езе, а Жоржиньо я овладя добре и пусна към Малинов в наказателното поле. Халфът изчака секунда повече от необходимото и изпусна възможността за удар, а след това подаването му успоредно на голлинията бе изчистено от Езе.

Умарбаев премина двама от ЦСКА в центъра и стреля от 22-23 метра, но Черниаускас с една ръка изби насочената под гредата му топка. При корнера двама от Смърфовете останаха под центрирането.

В 62-та минута Тиаго подаде за Джеси, който продължи за Жеферсон към аутлинията. Той веднага прати към първата греда, където Жоржиньо нахлу от втора позиция и прониза Милина за 2:0!

В 71-та минута  Мауридес можеше да реши всичко в срещата с нов гол, но ударът му с глава прати топката на метър встрани от целта. Секунди по-късно и таранът на Локо Пд Филип Михалевич се отчете с пропуск. Той се измъкна зад гърба на Чорбаджийски и с шпагат засече меко подаване от центъра на терена, но високо над гредата.

Жоржиньо пък направи най-сериозният пропуск в мача в 74-та минута. Жеферсон центрира за Мауридес, който стреля с глава, но тя срещна гърба на Тиаго и отиде в играча с №7, който от 5-6 метра я прати на сантиметри над вратата. Той затрудни Антони Милина в 87-та минута със силен удар по диагонала, но вратарят на Локо се справи. Смърфовете отговориха с мощен изстрел на Елитон над гредата, което бе и последната ситуация в мача, която си заслужава да бъде отбелязана.

Във втория кръг ЦСКА гостува на Витоша (Бистрица), който поднесе изненадата на старта с обрат 2:1 над Дунав. Локо Пд пък приема Славия, който по-рано днес направи 1:1 с Берое.

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ ЦСКА – ЛОКО ПД ВИЖТЕ ТУК

ЦСКА – ЛОКО ПД 2:0
1:0 Мауридес (52)
2:0 Жоржиньо (62)

ЦСКА : 30. Черниаускас, 3. Жеферсон, 4. Чорбаджийски, 5. Бодуров, 6. Пинто, 7. Жоржиньо (88′ – 25. Перейра), 9. Мауридес (79′- 26. Антов), 15. Малинов, 16. Бикел (46′- 8. Джеси), 20. Тиаго, 27. Секулич

ЛОКОМОТИВ ПД: 22. Милина, 6. Езе, 15. Везалов, 16. Джалилов, 91. Буна, 34. Банович, 29. Ангелов, 10. Умарбаев (89′ – 50. П. Шопов), 9. Карагерен, 61. Елитон, 12. Михалевич

За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ